Το Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει τον εκφυλισμό που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνάδελφοι-σες την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο εργατικό κέντρο Αρκαδίας θα συζητηθεί για έβδομη φορά η αίτηση του σωματείου ενέργειας να εγγραφεί στο εργατικό κέντρο Αρκαδίας!!!! ΝΑΙ συνάδελφοι το σωματείο ενέργειας με την πλούσια δράση του από την ίδρυση του το 2011 δεν είναι γραμμένο στο εργατικό κέντρο Αρκαδίας!!! Και δεν είναι τυχαίο φυσικά αυτό.

Η συγκεκριμένη ηγεσία του, ίδια σχεδόν από το 2011, δεν θέλει σωματεία που να έχουν δράση που να έχουν διάθεση για αγώνες για κινητοποιήσεις κ.ο.κ. Είναι η ίδια ηγεσία που τόσα χρόνια πωλείτε- κλείνει –σπάει σε κομμάτια η ΔΕΗ και δεν έχουν κάνει ουσιαστικά ΟΥΤΕ ΜΙΑ σοβαρή και οργανωμένη κινητοποίηση.

Είναι οι ίδιοι που έχουν σπείρει στον κόσμο την μοιρολατρία και τον εφησυχασμό ότι τίποτα δεν αλλάζει κ.ο.κ. Οι λόγοι που επικαλούνται κάθε φορά τη μη εγγραφή του σωματείου στο Εργατικό Κέντρο είναι λίγο πολύ οι ίδιοι και για όποιον γνωρίζει τα στοιχειώδη Ελληνικά και διαβάσει το καταστατικό του εργατικού κέντρου θα καταλάβει ότι ο μόνος λόγος που δεν γράφουν το σωματείο στο εργατικό κέντρο είναι γιατί δεν θέλουν την οργανωμένη δράση των εργαζομένων σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Ήδη σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου είπε ότι δεν πρέπει να συζητηθεί πάλι η εγγραφή του σωματείου στο εργατικό κέντρο (πράγμα παράνομο κατά το καταστατικό του εργατικού κέντρου) αλλά σαν να μην έφτανε αυτό ακυρώνει και έναν αντιπρόσωπο από ένα πραγματικό σωματείο πάλι κατά παράβαση του καταστατικού.

Σκοπός τους λοιπόν είναι ο αποκλεισμός των αντιπροσώπων των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ που έχουν δράση και διάθεση.

Με όλες αυτές οι ενέργειες τους που έχουν μάλλον (;) ως βαθύ σκοπό το σημερινό αποτέλεσμα: να μην εμπιστεύεται κανείς το εργατικό κέντρο και να μην μπορούν φυσικά να κάνουν ούτε μια συγκέντρωση, απαξιώνοντας το εργατικό κίνημα και συνολικά το εργατικό κέντρο Αρκαδίας.

Τώρα πολλοί θα πουν ‘’…και τι μας νοιάζει εμάς το εργατικό κέντρο μωρέ…’’ συνάδελφοι το εργατικό κέντρο και η ηγεσία του είναι ο εκπρόσωπος του κάθε εργαζομένου στην Αρκαδία, σήμερα ο εκπρόσωπος όλων των εργαζομένων της Αρκαδίας είναι ο Αριστείδης Μπρουμας.

Γιατί το εργατικό μας κέντρο μέσω αυτού του κυρίου και της ηγεσίας του εκπροσωπείται στη ΓΣΕΕ μια ΓΣΕΕ που 10 χρόνια μνημονίων και ληστείας του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων δεν έχει κάνει ούτε μια σοβαρή απεργία δεν έχει κάνει τίποτα για να οργανώσει τους εργαζόμενους, να τους ενημερώσει ότι αυτοί είναι που παράγουν το πλούτο και έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τα πάντα.

Έτσι λοιπόν από τα χαμηλά, μέσω των αντιπροσώπων σωματείων στα εργατικά κέντρα, μέσω των ηγεσιών των εργατικών κέντρων και μέσω της ΓΣΕΕ ψηφίζονται όλοι αυτοί οι κατώτατοι μισθοί πείνας και καλλιεργείτε όλη αυτή η σιγή νεκροταφείου στου χώρους εργασίας αντί να επικρατεί αναβρασμός και απεργίες.

Ζητάμε από τον κάθε τίμιο αντιπρόσωπο συνδικαλιστή την Κυριακή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να έρθει να ψηφίσει με βάση το καταστατικό του εργατικού κέντρου και το καλό των εργαζομένων και όχι να ψηφίσει με βάση τη γραμμή που του επιτάσσουν αλλότρια συμφέροντα τα οποία δεν στοχεύουν στο καλό των εργαζομένων.

Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους όπως και τα μέλη του σωματείου μας να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τη συνέλευση του εργατικού κέντρου (που πραγματοποιείτε στο όνομα του κάθε εργαζόμενου στην Αρκαδία) την Κυριακή στις 11 στο χώρο του εργατικού κέντρου έτσι ώστε να μην επιτραπούν οι οποιεσδήποτε πάλι παρατυπίες και παραβιάσεις του καταστατικού και να ξαναποκτήσει τον πραγματικό του σκοπό για τον οποίο υπάρχει το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Καλούμε επίσης και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να παραβρεθούν και να καταγράψουν την πραγματικότητα για τις διαδικασίες του εργατικού κέντρου Αρκαδίας. (Άποψη μας είναι ότι για ακόμα μια φορά θα μετατρέψουν τη συνέλευση σε ροντέο, έτσι ώστε να απαξιωθεί και ο κόσμος να απομακρύνετε από το εργατικό κέντρο μέρα με τη μέρα που κανονικά έπρεπε να είναι το φρούριο του κάθε εργαζόμενου.)

Google+ Linkedin