Το ρύζι «Uncle Ben’s» αλλάζει εικόνα και ταυτότητα λόγω George Floyd

Το ρύζι «Uncle Ben’s» αλλάζει εικόνα και ταυτότητα λόγω George Floyd

Ο ιδιοκτήτης του Uncle Ben’s, Mars, σχεδιάζει να αλλάξει την ταυτότητα της μάρκας του ρυζιού και είναι μία από τις πολλές εταιρείες τροφίμων που σχεδιάζουν να αναθεωρήσουν τα λογότυπα και τις συσκευασίες που έχουν επικριθεί εδώ και καιρό για τη διαιώνιση των φυλετικών στερεοτύπων.

Σύμφωνα με το CNN σε μια δήλωση στον ιστότοπό της την Τετάρτη, η εταιρεία έγραψε ότι «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξελιχθεί η μάρκα του Uncle Ben, συμπεριλαμβανομένης και της οπτικής ταυτότητάς της. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες θα είναι οι ακριβείς αλλαγές και το χρονοδιάγραμμα, αλλά αξιολογούμε όλες τις δυνατότητες».

Αυτές οι κινήσεις, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, είναι η αναγνώριση ότι ρατσιστικά στερεότυπα βρίσκονται σε σήματα προϊόντων. Ένα ζήτημα που τέθηκε στο προσκήνιο μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του θείου Μπεν, το όνομα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1946. Αφορά έναν μαύρο αγρότη γνωστό ως θείο Μπεν, ο οποίος διακρίθηκε στην καλλιέργεια ρυζιού.

Ο άνθρωπος που απεικονίζεται στο λογότυπο είναι «ένας αγαπημένος σεφ του Σικάγου και σερβιτόρος που ονομάζεται Frank Brown», αναφέρει η εταιρεία.

Ωστόσο, η λέξη θείος/θεία θυμίζει ότι κάποτε οι λευκοί του Νότου αποκαλούσαν έτσι τους μαύρους ηλικιωμένους, επειδή δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν γι΄ αυτούς το «κύριος» και «κυρία».

Google+ Linkedin