Το μακρύ παράπονο του Νίκου…

Το μακρύ παράπονο του Νίκου…

Μπορεί  η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών  εκλογών (Οκτώβρης του 2023) να φαντάζει λίγο μακρυνή ωστόσο αυτό  δεν εμποδίζει τους κατά τόπο επίδοξους  «εκλογομάγειρες»  να έχουν ήδη πάρει ανά χείρας τους …τσελεμεντέδες  και να ψάχνουν τα κατάλληλα υλικά μαγειρέματος για να δέσει σωστά η σάλτσα για τον επόμενο «λαγό» στιφάδο… ουτοσώστε να  επικαιροποιήσουν και τον παραγοντικό ρόλο που διαχρονικά πιστεύουν ότι έχουν στις τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτή την συνταγή προεκλογικής σάλτσας προφανώς δεν χρειάζονται υλικά πολιτικού προβληματισμού ή για το που το πάει ο Βορίδης με την τοπική διοίκηση…εξάλλου πως να τα παγιδεύσεις όλα αυτά μέσα σ’ ένα μικρό τσουκάλι σάλτσας !

Την περί ης  ο λόγος προεκλογική σάλτσα θα την βρείτε και  σε επιλεγμένα  Cafe της πόλης του Κιάτου , όπου συχνάζουν οι κάθε λογής  «εκλογομάγειρες» βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις ιδιαίτερα γνωστών συμπολιτών μας , που ενδεχομένως σκέφτονται να δοκιμάσουν την τύχη τους  στην αυτοδιοικητική αρένα

Καμιά φορά δε την συναντάς – κατά παραγγελία –  και στο facebook…

Καλή ώρα , όπως την σάλτσα του  κ. Παπαβασιλείου για την συστηματική αποσιώπηση της ανιδιοτελούς προσφοράς του προς το κοινωνικό σύνολο!

Βεβαίως στη μακροσκελή ανάρτηση – δήλωση του κ. Παπαβασιλείου , εμείς θα μπορούσαμε να βάζαμε ως τίτλο  «Το μακρύ  παράπονο του Νίκου»!

Θα κινδυνεύαμε όμως να κατηγορηθούμε ότι οικειοποιούμαστε την στιχουργική έμπνευση του Διονύση  Σαββόπουλου, παραφράζοντας το εμβληματικό «Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο» , που κι αυτό σε μια παραγγελιά αναφέρεται…ουσιαστικά όμως ήταν ένας ύμνος στον Νίκο Κοεμτζή και όχι στον Νίκο Παπαβασιλείου…

Γιαυτό , αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τραγουδιστικούς τόνους για να δώσουμε μια κάποια έμφαση στις σάλτσες του  κ. Παπαβασιλείου ίσως να προτιμούσαμε το «Μ’ ένα παράπονο πικρό» του Νίκου Γκάτσου…για να αφήσουμε «Άγαλμα» και τον απόλυτο άρχοντα του τοπικού πολιτισμού ,που ισχυρίζεται ότι η περιθωριοποίηση του Νίκου είναι ζήτημα…φωτογένειας!

Google+ Linkedin