Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου συμμετέχει στην απεργία της 9ης Νοέμβρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου συμμετέχει στην απεργία της 9ης Νοέμβρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022 για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα και να αποτελέσει το  εφαλτήριο για συνεχείς ενωτικούς και κοινωνικούς αγώνες, για να ανατρέψουμε επιτέλους εκείνες τις πολιτικές, που φτωχοποιούν βήμα-βήμα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Αναλυτικά το κάλεσμα του Δ.Σ. του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιάτου

Εργαζόμενες και Εργαζόμενοι, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου συμμετέχουμε όλοι και όλες μαζικά και αγωνιστικά στην Πανελλαδική Απεργία, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όπως και όλα τα εργατικά συνδικάτα. Αυτό που ζούμε, τόσο εργασιακά όσο και κοινωνικά εδώ και 12 χρόνια μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να εκληφθεί.

Όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε, ότι τα αδιέξοδα της πολιτικής και της οικονομίας καλούνται να τα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι.

Αντίθετα, ότι ανήκει σε όλους μας εντελώς ληστρικά χαρίζεται στους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους μεγαλώνοντας  τα κέρδη τους και οδηγώντας παράλληλα στην ολοένα και μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού, αλλά και στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Η ομπρέλα προστασίας(Κοινωνικό κράτος), απέναντι στους ασθενέστερους συνεχώς βάλλεται και συρρικνώνεται μέσα από ένα μείγμα νέο-φιλελεύθερων πολιτικών, που ακολουθούνται, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται μέτρα και ημίμετρα μεγαλώνοντας με αυτό τον τρόπο τα αδιέξοδα, χωρίς να δίνεται ουσιαστική λύση και απάντηση στα προβλήματα.

Η απεργιακή κινητοποίηση της  9ης  Νοεμβρίου, θα πρέπει να αποτελέσει το  εφαλτήριο για συνεχείς ενωτικούς και κοινωνικούς αγώνες, για να ανατρέψουμε επιτέλους εκείνες τις πολιτικές, που φτωχοποιούν βήμα-βήμα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Αύξηση μισθών και διασύνδεση τους με τις αυξήσεις στα αγαθά και τον πληθωρισμό για αξιοπρεπή ζωή και όχι διαβίωση.
  • Επαναφορά της ευθύνης καθορισμού των κατώτατων μισθών από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).
  • Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου για την εξάλειψη της παραβατικότητας τόσο με την ενίσχυση και θωράκιση του ρόλου του ΟΜΕΔ, όσο και με την επαρκή στελέχωση του ΣΕΠΕ.
  • Αντιμετώπιση των αγαθών της ενέργειας και του νερού ως αγαθά και επαναφορά τους εξ ολοκλήρου στο κράτος μειώνοντας δραστικά τους λογαριασμούς τους.
  • Μείωση άμεσων και έμμεσων φόρων(ΦΠΑ,ΕΦΚ) ,σε όλα τα βασικά αγαθά διατροφής, όπως επίσης και στα καύσιμα.
  • Ακύρωση στο σύνολο τους των 800 αντεργατικών νόμων των τριών μνημονίων όπως επίσης και των προαπαιτούμενων του ταμείου ανάκαμψης.
  • Ακύρωση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021), που καταργεί θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην απεργία.
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα και αύξηση του αφορολόγητου για τους εργαζόμενους.
  • Επαναφορά στην εργασία τους όλων των υγειονομικών, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Απεργούμε γιατί, όσο υπάρχει ακόμα και η τελευταία υψωμένη γροθιά για αγώνες, για αντίσταση, για ελευθερία, η τελευταία ανυπότακτη σκέψη για το συλλογικό δίκαιο, υπάρχει ακόμα η σπίθα της ελπίδας, ικανή να δημιουργήσει, ένα πλειοψηφικό κοινωνικό εργασιακό μέτωπο συνεχής διεκδίκησης, για την ανατροπή της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε Άνθρωπο, για την επιβολή σε ένα καλύτερο αύριο.

Όλοι και όλες απεργούμε, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου συμμετέχοντας δυναμικά, στην Αθήνα στο Συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε κάθε Εργατικό Κέντρο της χώρας.

              ΤΟ  Δ.Σ. ΤΟΥ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΑΤΟΥ                          

Google+ Linkedin