Τιμούν και αυτοί την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κύριε Μητσοτάκη;

Τιμούν και αυτοί την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κύριε Μητσοτάκη;

Του Γεράσιμου Χολέβα *

«Πάλι θα μας πείτε ότι μόνο αριστεροί ήταν στο Πολυτεχνείο», είπε εξοργισμένος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, από το βήμα της Βουλής. «Να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα» συμπλήρωσε στον ίδιο έντονο τόνο, με τους βουλευτές της ΝΔ να τον χειροκροτούν. «Σας τα είπα για την Αντίσταση, θα τα ακούσετε και για το Πολυτεχνείο», υποστήριξε.

Για το Πολυτεχνείο και τα λεβέντικα με τα «ιδεολογικά άβατα» που είπε ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης (ο οποίος έχει δηλώσει «πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών από τη χούντα») έχουμε δύο ερωτήσεις.

Ερώτηση πρώτη: Την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 την τιμά και o κύριος υπουργός Αναπτύξεως, Άδωνις Γεωργιάδης;

Λέμε για τον… αντιστασιακό ογκόλιθο που έχει υποστηρίξει (και όχι μία φορά) ότι «δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο».

Λέμε για τον υμνητή της οικονομικής πολιτικής της χούντας, ο οποίος έχει την άποψη ότι η δικτατορία άφησε μια οικονομία «κούκλα» (για την «κούκλα», το «οικονομικό θαύμα» της χούντας, διαβάστε εδώ: Χούντα: Το «οικονομικό θαύμα» ήταν όλεθρος.

Θαυμάστε τον… αντιχουντικό υπουργό Αναπτύξεως του κυρίου Μητσοτάκη:

Ερώτηση δεύτερη: Την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 την τιμά και o κύριος υπουργός Αγροτικής Αναπτύξεως, Μάκης Βορίδης;

Λέμε για τον «τσεκουράτο» υπουργό του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της νεολαίας της ΕΠΕΝ (το χουντικό κόμμα που ίδρυσε από τον Κορυδαλλό ο δικτάτορας Παπαδόπουλος) και διαδέχθηκε στη θέση τον αρχιναζί Μιχαλολιάκο,διατέλεσε «εκπρόσωπος» στην Ελλάδα του Ζαν Μαρί Λεπέν (του μπαμπά της Λεπέν γνωστού ρατσιστή και υμνητή των ναζί).

Και οι δύο υπουργοί του κυρίου Μητσοτάκη ήταν βουλευτές με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη (γνωστού για τις …αντιχουντικές του θέσεις), πριν τους ανοίξει την πολιτική του αγκαλιά ο Αντώνης Σαμαράς και τους υποδεχτεί στη Νέα Δημοκρατία.

Δύο ερωτήσεις είναι, κύριε πρωθυπουργέ. Απλές ερωτήσεις. Όποτε κι εάν βρείτε χρόνο απαντάτε.

Google+ Linkedin