Τα 11 εταιρικά σχήματα που θα διεκδικήσουν τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας

Στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας(4/7) έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις τηλεοπτικές άδειες εθνική εμβέλειας στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες τα επιχειρηματικά σχήματα θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών για τη μετάδοση προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (high definition). Μέχρι στιγμής, τα εταιρικά σχήματα που έχουν καταθέσει φάκελο διεκδίκησης είναι 11:

    • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ συμφερόντων Κυριακού
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ συμφερόντων Αλαφούζου

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL συμφερόντων Βαρδινογιάννη

    • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ συμφερόντων Κοντομηνά
    • ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV” συμφερόντων Βρυώνη
    • ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος είναι ελλιπής καθώς δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα λόγω χρεών και μη εξυπηρέτησης τραπεζικών δανείων, έγγραφο που θα πρέπει να κατατεθεί εντός των επόμενων 3 ημερών.
  • City News ΑRΤ TV συμφερόντων Γιώργου Καρατζαφέρη

Αιτήσεις συμμετοχής απέστειλαν και οι επιχειρηματίες που μέχρι σήμερα δεν δραστηριοποιούνται στο τηλεοπτικό τοπίο όπως οι:

    • Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ
    • Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας μέσω της εταιρίας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
    • Κύπριοι επιχειρηματίες μέσω της εταιρείας DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  • καθώς και δεύτερη ομάδα Κύπριων Επιχειρηματιών μέσω της εταιρείας «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ». Τρεις δικηγόροι εμφανίζονται στο ΔΣ της “Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου” που κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Πρόκειται για τους , Φίλιππο Χατζηφιλίππου, Αθανάσιο Δάμη και Ναταλία Καλογέρη.

Αργότερα, αρχίζει η αποσφράγιση των φακέλων από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί η προσκόμιση των απαραιτήτων, σύμφωνα με την Προκήρυξη, δικαιολογητικών. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Προβολών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία των νομίμων εκπροσώπων των υποψηφίων ή των ειδικά εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους. Δήλωση Νίκου Παππά Οπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς: «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί. Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός.Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν». Η ΓΓΕΕ προχωρά στη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για το σχεδιασμό ανάπτυξη και εγκατάσταση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, που απαιτείται για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου 7 της με αρ. 1/2016 προκήρυξης του Υπ Επ για τη δημοπρασία χορήγησης των 4 αδειών. Η πρόσκληση -όπως έγινε και με το διαγωνισμό των ελεγκτών- απευθύνεται σε εταιρείες που διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία οι οποίες έχουν εκτελέσει και αναπτύξει έργα λογισμικού προϋπολογισμού άνω των 300 χιλ ευρώ. Το πληροφοριακό σύστημα θα έχει διαφορετική λειτουργικότητα: 1. Για την επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας, που θα ρυθμίζει όλες της παραμέτρους της διαδικασίας και τη διαχείριση των προσφορών που υποβλήθηκαν σε κάθε γύρο και 2. Για τους συμμετέχοντες στη δημοπρασία μέσω της οποίας θα γίνει η υποβολή των προσφορών για το στάδιο 1 και 2 της κάθε φάσης καθώς και η ενημέρωση των συμμετεχόντων σε κάθε γύρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα διαθέτει ειδική θωράκιση, ώστε οποιαδήποτε έξωθεν απόπειρα παρείσφρησης να ανιχνεύεται και να εξουδετερώνεται.

Google+ Linkedin