Σχολικές καθαρίστριες:«για μια ακόμη φορά είμαστε στον αέρα»

Σχολικές καθαρίστριες:«για μια ακόμη φορά είμαστε στον αέρα»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   Την Τετάρτη 30 Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στα δημόσια σχολεία και για μια ακόμη φορά οι σχολικές καθαρίστριες είμαστε στον αέρα.

 Μετά τα χειροκροτήματα την περίοδο της πανδημίας και την αναγνώριση της καθαριότητας ως αναγκαία σε κάθε σχολείο ήρθαν οι απολύσεις. Καμιά και κανένας από μας δε γνωρίζει αν θα δουλεύει την 1η Σεπτέμβρη.

 Το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε ήδη από τους δήμους συγκεκριμένα δεδομένα αναφορικά με το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ώστε να εκδοθεί η Απόφαση της ΠΥΣ το συντομότερο δυνατόν αλλά κανείς δε λέει με ποια κριτήρια θα προσληφθεί το προσωπικό αυτό.

Κανείς δε γνωρίζει αν θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση με το προηγούμενο σχολικό έτος που το προσωπικό δεν επαρκούσε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας με ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και μεγάλα δικηγορικά γραφεία πατώντας πάνω στην απόγνωση και την ανάγκη για δουλειά χιλιάδων συμβασιούχων σ όλη τη χώρα σπέρνουν συγχύσεις και καλλιεργούν αυταπάτες δείχνοντας ως διέξοδο τις αίθουσες των δικαστηρίων, σε μια ακόμη προσπάθεια να υπονομεύσουν τον αγώνα και την κοινή πάλη που πρέπει να δώσουν ενωμένοι οι εργαζόμενοι για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί! Είναι οι δυνάμεις που στήριξαν τις κυβερνήσεις που ψήφισαν το άρθρο 103 του Συντάγματος το 2001 που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του.

Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας και η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων. Όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε.

 

Google+ Linkedin