Στέρεψε ο Πηνειός – Χωρίς σταγόνα νερό σε μήκος 25 χιλιομέτρων

Στέρεψε ο Πηνειός – Χωρίς σταγόνα νερό σε μήκος 25 χιλιομέτρων

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Λάρισα και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς ο Πηνειός φαίνεται πως έπεσε και εκείνος “θύμα” της κλιματικής αλλαγής και το ποτάμι έχει στερέψει από νερό.

Εικόνες απόλυτης ξηρασίας με εκατοντάδες στρέμματα στην κοίτη του ποταμού να θυμίζουν έρημο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να στέλνει το δικό του μήνυμα αγωνίας, μετά από την αυτοψία που πραγματοποίησε μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, σε όλο το μήκος του Πηνειού, από την Καλαμπάκα έως την πόλη των Τρικάλων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο eleftheria.gr στις 23 Αυγούστου, “σε μήκος 25 χιλιομέτρων από τις πηγές έως τη γέφυρα του Διαλεχτού στα Τρίκαλα δεν υπάρχει σταγόνα νερού στον Πηνειό”. Και πρόσθεσε: «Το νερό δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Η Θεσσαλία ερημοποιείται, αργοπεθαίνει. Η φύση μας προειδοποιεί, η φύση μας καλεί, η φύση μας λέει ενεργήστε τώρα. Είναι η ώρα για ορθολογική διαχείριση του νερού. Είναι η ώρα για να μπει μπροστά το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ελλάδα ο Αχελώος».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση κάνοντας λόγο για ορθολογική χρήση και όχι κατασπατάληση του νερού, ενώ σημείωσε πως “χρειάζεται να λειτουργήσουν και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια για να έχουμε παραγωγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον και με σύμμαχο τη φύση. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, γιατί το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι. Έγκαιρα προειδοποιήσαμε και προειδοποιούμε. Ενώστε δυνάμεις για να κερδίσουμε το μέλλον της Θεσσαλίας και της χώρας για τους ανθρώπους που ζουν, που παράγουν και δημιουργούν”.

Google+ Linkedin