Σημαντικές εξελίξεις στο προεκλογικό παζλ φέρνει η υπαναχώρηση Χασικίδη

Σημαντικές εξελίξεις που αλλάζουν άρδην το σκηνικό των ισορροπιών στο προεκλογικό παζλ του Δήμου Κορινθίων φέρνει η αναγκαστική (;) υπαναχώρηση του πό την διεκδίκηση της δημαρχίας.

Αναλυτικά η γραπτή του ανακοίνωση:
“Όπως γνωρίζετε, πριν από τέσσερεις μήνες περίπου ανακοίνωσα την πρόθεσή μου, στις προσεχείς εκλογές του 2019, να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Κορινθίων, αποδεχόμενος να είμαι επικεφαλής μιας συλλογικής προσπάθειας. Η προσπάθεια ήταν εξαρχής συλλογική αφενός λόγω της επιθυμίας μου για δημιουργία συνθηκών συμμετοχικής δημοκρατίας και απαγκίστρωσης από το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και αφετέρου εκπορευόμενη από την γνωστή σε όλους ανάγκη να μην εγκαταλείψω την εργασία μου, δεδομένου ότι δεν είμαι ούτε συνταξιούχος, ούτε επαγγελματίας πολιτικός και αυτοδιοικητικός, αλλά γιατρός του ΕΣΥ.
Μετά την ψήφιση του ν. 4555/19-7-2018 «Κλεισθένης», το άρθρο 14 του ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» περί κωλυμάτων εκλογιμότητας και ασυμβίβαστων αντικαταστάθηκε και προστέθηκε ένα νέο εδάφιο στην παράγραφο 1 περίπτωση ε) που δημιουργεί ένα ‘νεφέλωμα’, ένα γκρίζο σημείο ως προς την ύπαρξη ή μη κωλύματος/ασυμβίβαστου που επηρεάζει την υποψηφιότητά μου.
Επειδή ήταν και είναι γνωστό σε όλους ότι δεν προτίθεμαι, προκειμένου να γίνω δήμαρχος, να παραιτηθώ από το επάγγελμά μου και να εγκαταλείψω την επαγγελματική και επιστημονική μου εξέλιξη.
Επειδή ουδέποτε με ενδιέφεραν τα αξιώματα και οι ‘καρέκλες’ και όλα αυτά τα χρόνια σας κοιτάζω στα μάτια προσπαθώντας πάντα να προσφέρω στον τόπο μου και τους ανθρώπους του.
Επειδή δεν θα μπορούσα, έστω και για ένα ψήγμα ως προς την ύπαρξη ή μη κωλύματος/ασυμβίβαστου για την υποψηφιότητά μου, να θέσω σε ομηρία τον εαυτό μου και όσους στηρίζουν τη συλλογική αυτή προσπάθεια, ενόψει μάλιστα και μιας αδιαμόρφωτης νομολογίας.
Μετά από σοβαρή σκέψη και με αίσθημα ευθύνης αποφάσισα να ανακαλέσω την υποψηφιότητα μου για τις δημοτικές εκλογές του 2019, συντασσόμενος με την επιθυμία όλων ανεξαιρέτως που με θέλουν πάνω απ΄όλα γιατρό του ΕΣΥ και να το ανακοινώσω όσο το δυνατόν νωρίτερα, αποδεσμεύοντας ταυτόχρονα τους συμπολίτες μου που είχαν ήδη πλαισιώσει την συλλογική αυτή προσπάθεια.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσες και όσους αγκάλιασαν την υποψηφιότητά μου και εννοείται ότι θα πορευτούν στις δημοτικές εκλογές του 2019 κατά συνείδηση και βάσει των προσωπικών τους κριτηρίων και να δηλώσω ότι θα είμαι πάντα ενεργός πολίτης και θα παραμείνω, σεβόμενος την ψήφο των συμπολιτών μου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος μέχρι την λήξη της θητείας μου.”

Google+ Linkedin