Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες τμήμα της διώρυγας Κορίνθου
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κηρύχθηκε περιοχή, ενός χιλιομέτρου της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου, από την πλευρά της Πελοποννήσου – στη θέση του Βιολογικού Καθαρισμού – με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας , μετά την παρέμβαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστου Δήμα.
Το καθεστώς αυτό – που αφορά το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 2,2 έως 3,2 – έχει 6μηνη ισχύ, δηλαδή μέχρι και τις 28 Ιουλίου 2021, ενώ εάν παρίσταται ανάγκη θα παραταθεί με νέα απόφαση του περιφερειάρχη.
Η απόφαση να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , υπαγορεύθηκε από το γεγονός των συνεχιζόμενων καταπτώσεων μεγάλου όγκου χωμάτων από τα πρανή της διώρυγας μέσα στο κανάλι, στο πιο πάνω σημείο που βρίσκεται ο αγωγός του Βιολογικού Καθαρισμού.