Σαν σήμερα, πριν 39 χρόνια, η Ιταλία κατέκτησε το 12ο Μουντιάλ

Σαν σήμερα, πριν 39 χρόνια, η Ιταλία κατέκτησε το 12ο Μουντιάλ

Σαν σήμερα, πριν 39 χρόνια, η Ιταλία κατέκτησε το Μουντιάλ, αφού επιβλήθηκε με της Δυτικής Γερμανίας με 3-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Σήμερα (11/7, 22:00) η Ιταλία στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην Αγγλία στοχεύει στην κατάκτηση του δεύτερου Euro της ιστορίας της, αλλά πριν από 39 χρόνια, στις 11 Ιουλίου 1982 , οι γείτονες ξεχύνονταν στους δρόμους πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου τους!

Το 12ο Μουντιάλ στα χρονικά φιλοξενήθηκε στα ισπανικά γήπεδα και στον τελικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» οι «ατζούρι» επιβλήθηκαν της Δυτικής Γερμανίας με 3-1. Ο Πάολο Ρόσι ήταν ο παίκτης της διοργάνωσης ανοίγοντας το σκορ στον τελικό (57’) και με 6 τέρματα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά.

Τα άλλα δύο ιταλικά γκολ πέτυχαν οι Μάρκο Ταρντέλι (69’, συγκλονίζοντας με τον πανηγυρισμό του που έγινε σποτ σε τηλεοπτικές εκπομπές) και Αλεσάντρο Αλτομπέλι (81’), ενώ για τα «πάντσερ» μείωσε ο Πάουλ Μπράιτνερ (83’).

Διαιτητής: Αρνάλντο Σέζαρ Κοέλιο (Βραζιλία). Θεατές: 90.000.

ΙΤΑΛΙΑ: Τζοφ, Κολοβάτι, Σιρέα, Τζεντίλε, Καμπρίνι, Μπέργκομι, Οριάλι, Ταρντέλι, Κόντι, Γκρατσιάνι (7’ Αλτομπέλι, 89’ Καούζιο), Ρόσι.

ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σουμάχερ, Καλτζ, Στίλικε, Φέρστερ Κ., Φέρστερ Μ., Μπρίγκελ, Μπράιτνερ, Ντρέμλερ (62’ Χρούμπες), Ρουμενίνγκε (70’ Μίλερ), Λιτμπάρσκι, Φίσερ.

Google+ Linkedin