Σίφουνας ο Σταματόπουλος δίνει τον τόνο και τον παλμό για νίκη από την πρώτη Κυριακή !

Σίφουνας ο Σταματόπουλος δίνει τον τόνο και τον παλμό  για νίκη από την πρώτη Κυριακή !

Την Πέμπτη, 16 Μαΐου, ο Σπύρος Σταματόπουλος με υποψηφίους του συνδυασμού «Συμμαχία Νέων Σικυωνίων» επισκέφθηκε τους οικισμούς Τραγάνας και Νεάπολης, όπου τον περίμενε πολύς κόσμος. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το Δήμαρχο Σικυωνίων, γεγονός που δείχνει πως ο Σπύρος Σταματόπουλος προχωρά ακάθεκτος στις εκλογές με αέρα νίκης.

Η καταγραφή της θετικής του πορείας στο τιμόνι του Δήμου αλλά και η σχέση του με τους πολίτες, αποτελεί για τον ίδιο, το ισχυρό του όπλο στις επερχόμενες εκλογές. Με όραμα και σχεδιασμό προσπαθήσαμε να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας και να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας, είπε απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο κόσμο που τον χειροκροτούσε. Βάλαμε στόχους που καταφέραμε με συνεχή προσπάθεια και επιμονή να υλοποιήσουμε, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας βέβαια, πως σε αυτή την προσπάθεια μοναδικός γνώμονας ήταν το καλό του Δήμου και των δημοτών.

ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ

Αναφερόμενος στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την οικιστική ανάπτυξη του Δήμου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίλυση των χρόνιων πολεοδομικών προβλημάτων που αφορούσαν στις περιοχές του άρθρου 13, αφού μπορούν πλέον οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών να βγάζουν οικοδομικές άδειες.

Στην Πολεοδομική Ενότητα Πλατάνια, σημείωσε πως, μετά τη δυναμική δρομολόγηση της υλοποίησης της πολεοδόμησης στην περιοχή Κανελλοπούλου-Σφαγείων με τη διάνοιξη των κοινοχρήστων χώρων, ακολούθησε η έγκριση της πράξης εφαρμογής Νεαπόλεως και πλέον η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες διοικητικές διαδικασίες και βρίσκεται στο 2ο και τελικό στάδιο της Πράξης Εφαρμογής Πολεοδομικής Ενότητας «Πλατανίων» Δήμου Σικυωνίων. Σε ότι αφορά στην Πολεοδομική Ενότητα Τραγάνας ολοκληρώνεται η τροποποίηση της Πολεοδομικής Μελέτης λόγω της εκτέλεσης του έργου του Προαστιακού και στην Πολεοδομική Ενότητα Νεάπολης συντάσσεται η αίτηση περί καθορισμού τιμής μονάδας των απαλλοτριωτέων εκτάσεων.

Ο κ. Σταματόπουλος δεν παρέλειψε για μια ακόμα φορά να αναφερθεί στο υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό από τη Δ.Ε. Στυμφαλίας που τρέχει πλέον στις βρύσες χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της πόλης του Κιάτου και των όμορων χωριών Κάτω Διμηνιού, Πασίου και Μουλκίου, υπογραμμίζοντας βέβαια τα πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη για την περιοχή. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην Αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού και στην επαναχρησιμοποίηση του νερού από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων για την άρδευση της περιοχής επισημαίνοντας ότι αυτό θα δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα αφού τα επεξεργασμένα λύματα αποτελούν έναν ανεξάντλητο υδατικό πόρο. Ο κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, δίνοντας στους οικισμούς μια άλλη δυναμική:

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Έχουν κατασκευαστεί 3 νέες στο Κιάτο και θα ακολουθήσει η κατασκευή άλλων 17 παιδικών χαρών στα χωριά. Μια εξ’ αυτών θα κατασκευαστεί στην Τραγάνα, είπε ο κ. Σταματόπουλος και συνέχισε:

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

Εκτός από την ανάπλαση πεζοδρομίων που έχει ήδη γίνει υπάρχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την ανάπλαση και άλλων. Στην κατεύθυνση αυτή θα γίνει ανάπλαση πεζοδρομίων από τα φανάρια έως τη Νεάπολη.

ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Προχωράμε στην οικιστική αναβάθμιση της περιοχής με έργα ασφαλτόστρωσης από Ασωπό έως Κ. Διμηνιό.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κοιτώντας τους συνδημότες του στα μάτια, τόνισε πως μοναδικός στόχος του και μέλημά του, είναι να είναι χρήσιμος στον τόπο του. Είπε πως θα συνεχίσει να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις και ζήτησε καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης για νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Google+ Linkedin