Ρωμαϊκή αρένα έκανε η ψευτοδιοίκηση το Επιμελητήριο!

Ρωμαϊκή αρένα έκανε η ψευτοδιοίκηση το Επιμελητήριο!

«Φτιαχτοί θυμοί». Αυτή είναι η γνωστή συνταγή  που χαρακτηρίζει τους ανεπαρκείς που δεν έχουν επιχειρήματα , λέει ο λαός μας.

Αυτό ζήσαμε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας , καθώς γίναμε μάρτυρες μιας μεθοδευμένης και προκλητικά σχεδιασμένης  επίθεσης του μέλους της Διοικητικής Επιτροπής Μανώλη Γαϊτάνου στον μέχρι πρότινος πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Πιτσάκη , προκειμένου ο κ. Πιτσάκης να μην ολοκληρώσει την τοποθέτησή του στο 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης , υπερασπιζόμενος την ανεμπόδιστη  πρόσβαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στα πρακτικά των συνεδριάσεων όλων των συλλογικών οργάνων του Νομικού Προσώπου.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θαυμάστε το τραμπούκικο παραλήρημα του κ. Γαϊτάνου και στη συνέχεια διαβάστε την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Πιτσάκη , που ανάγκασε την ταραγμένη ψευτοδιοίκηση Λουζιώτη να προσφύγει σε “μπαχαλοποίηση” του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η τοποθέτηση του Παναγιώτη Πιτσάκη στο Διοικητικό Συμβούλιο

« Όταν με την επιστολή μου ζήτησα από την κ. Τσαμαντά αντίγραφα των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικητικής Επιτροπής ειλικρινά δεν περίμενα ότι και σε αυτό το εύλογο αίτημα θα μπει «απαγορευτικό» από τους σημερινούς διοικούντες , που ευθυνόφοβα πέταξαν το μπαλάκι στο  Διοικητικό Συμβούλιο , μετατρέποντάς το σε ένα είδος «διοικητικού δικαστηρίου»…

Αυτό το λέω όχι γιατί απαξιώνω το ανώτατο βουλευόμενο όργανο του Επιμελητηρίου ,που δικαιωματικά μπορεί να λαμβάνει συλλογικές αποφάσεις , σύμφωνα με τις διατάξεις της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας , και να διεκδικεί λύσεις για τα ουσιώδη προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα το τοπικό επιχειρείν…όπως για παράδειγμα να εκδώσει ένα ψήφισμα για το ότι ο νομός Κορινθίας μένει εκτός της δυνατότητας πιθανής αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, αφού όπως φαίνεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα , ύψους 170 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ,μένουν εκτός οι οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου και η ελαιοκαλλιέργεια.

Προφανώς κύριοι συνάδελφοι δεν θέλω να προκαταλάβω τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου –  το οποίο βεβαίως δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις που αλλοιώνουν την δημοκρατική λειτουργία του Επιμελητηρίου , καθότι είναι αναγκαία η διαφάνεια της διοικητικής δράσης του, την στιγμή μάλιστα που η  διαχειριστική πρακτική  της  σημερινής Διοικητικής Επιτροπής εμφανίζει ύποπτα  φαινόμενα μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων ενός νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, όπως είναι το Επιμελητήριο , προς την  Αναπτυξιακή Εταιρεία , που είναι Αστική Εταιρεία.

Ενδεικτικά αναφέρω απευθείας αναθέσεις του κ. Λουζιώτη, εν αγνοία μάλιστα του Διοικητικού Συμβουλίου , που ξεκάθαρα δείχνουν σιωπηρές επιχορηγήσεις προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία με την μορφή ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ , παρότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε επιχορήγηση της εν λόγω εταιρείας, ούτε η σύναψη συμβάσεων προμηθειών αγαθών ή έργου.

Ακόμα και πρόσφατα , στις 14/03/2022 , αναρτήθηκε στο Διαύγεια ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ συνολικού ποσού 74276.00 € (µε ΦΠΑ) προς την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Και εδώ ο κ. Λουζιώτης έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων του την πρόσφατη απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (179/2022) που λέει ότι: δεν είναι νόμιμη η προγραμματική σύμβαση αντικείμενο της οποίας είναι η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης υπηρεσιών του ΝΠΔΔ δια της έμμεσης πρόσληψης προσωπικού,  που θα ασκεί τα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων του ΝΠΔΔ , αφού στην πραγματικότητα οι συμβάσεις αυτές υποκρύπτουν πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

Στο Διαύγεια θα δείτε επίσης απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε μόνιμους υπαλλήλους του Επιμελητηρίου , απευθείας αναθέσεις σε Θεσσαλονικιώτικες εταιρείες για συντήρηση του ασανσέρ και άλλα γραφικά τερτίπια… της Διοικητικής Επιτροπής , που με ανάγκασαν να ζητήσω τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Επανερχόμενος όμως στο 2ο θέμα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το δικαίωμα πρόσβασης στα διοικητικά έγγραφα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας,  Ολ 94/2013,σύμφωνα με την οποία «ως ενδιαφερόμενος νοείται όχι μόνον αυτός που θεμελιώνει συγκεκριμένο έννομο συμφέρον αλλά και οποιοσδήποτε μπορεί, ως εκ της ιδιότητάς του, να επικαλεστεί το ενδιαφέρον του για τη γνώση του περιεχομένου συγκεκριμένων διοικητικών εγγράφων», όπως εκθέσεις, μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις.

Σας υπενθυμίζω επίσης ότι τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Κορινθίας είναι επιφορτισμένα με την αποστολή δημόσιας υπηρεσίας και στο πλαίσιο της αποστολής αυτής θεωρούνται ως διοικητικά έγγραφα.

Προφανώς κύριοι  δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νομική ανάλυση να αντιληφθείτε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι άνευ ετέρου «ενδιαφερόμενος» και μπορεί να λαμβάνει τα πρακτικά συνεδριάσεων που αφορούν  όλα τα συλλογικά όργανα του Επιμελητηρίου, χωρίς να απαιτείται καμιά επιπλέον απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πολλώ δε μάλλον χωρίς να χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη της σημερινής πλασματικής διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας, που όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι καθορίστηκε  από ψευδαίσθηση δημοκρατίας και επίφαση νομιμότητας…

Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι το 2ο θέμα δεν μπορεί να μπει σε ψηφοφορία  στην σημερινή ημερήσια διάταξη , καθότι ουδέποτε υπήρξε αντίστοιχο δικό μου αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο, από την στιγμή που υφίσταται νόμιμη υποχρέωση της Διευθύντριας να χορηγεί τα πρακτικά των συλλογικών οργάνων σε όλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».

Google+ Linkedin