Ρωγμές

Ρωγμές

“Ρωγμές”  θα λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη του kavos news που θα ασχολείται κυρίως με τον τομέα της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

Τώρα θα μου πείτε γιατί ρωγμές, και αν αυτή η στήλη διαφέρει απο τις αναρίθμητες αντίστοιχες στήλες ανάλογου περιεχομένου.
Στο δεύτερο ερώτημα, οι αναγνώστες μόνο μπορούν να απαντήσουν.
Όσον αφορά τον τίτλο…
Κάθε άρθρο που θα φιλοξενείται σε αυτή τη στήλη, θα έχει ως κύριο σκοπό, να αναδείξει τις βασικές αντιθέσεις ανάμεσα σε αυτο που αποκαλούμε “πραγματικότητα”, και αυτό που αποκαλούμε “αντίληψη της πραγματικότητας”, που το δεύτερο συχνά δεν είναι κοινός τόπος για όλους τους ανθρώπους. Οπότε στα άρθρα μου, θα επισημαίνω τις “ρωγμές” ανάμεσα στο “είναι” και το “φαίνεσθαι” διαφόρων θεμάτων που μας απασχολούν, όπως και τις “ρωγμές” ανάμεσα στις “απόλυτες αλήθειες” των εκάστοτε ρευμάτων αμφισβήτησης ή λατρείας των αντίστοιχων θεμάτων.
Σκοπός της στήλης είναι να προβληματίσει τους αναγνώστες, και με την σειρά τους μεσα απο παραγωγικά σχόλια, να διαμορφωθεί μια γέφυρα επικοινωνίας, ανάμεσα σε αναγνώστη και αρθρογράφο, γιατί η παθητική ανάγνωση και η αποσπασματική πληροφόρηση είναι μια σύγχρονη πανδημία, και χρήζει θεραπείας…

“Ρωγμές” λοιπόν…Ρωγμές ανάμεσα στις επιταγές της πολυφορεμένης και μονομερώς ευέλικτης κανονικότητας που επιβάλλουν οι λίγοι, και στην κοινή λογική που διαθέτουν οι πολλοί.

* επιμέλεια στήλης : Β. Δ.

Ο Β. Δ. είναι μηχανικός και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Στον ελεύθερο χρόνο του, ονειρεύεται η μέρα να είχε 32-ώρες, η εβδομάδα 8-ημέρες, ο μήνας-6 βδομάδες και ο χρόνος-18 μήνες.

Google+ Linkedin