Ρατσιστικό “φάουλ” και “κόκκινη κάρτα” για δημοσιογράφο της Cosmote TV

Σε μια αδιανόητα ρατσιστική ερώτηση, με θέμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο,προχώρησε ο Έλληνας δημοσιογράφος του COSMOTE TV,  Ρήγας Δάρδαλης, κατά τη συνέντευξη Τύπου του προπονητή Στιβ Κερ, μετά τον αγώνα Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Σακραμέντο Κινγκς 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον τεχνικό των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς αν θεωρεί οξύμωρο το γεγονός πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μαύρος και Έλληνας! 

Η ερώτηση ,όπως ήταν φυσικό, έφερε τον Λιβανέζο προπονητή σε πολύ αμήχανη θέση και απάντησε με …νόημα :  «δεν ξέρω πώς να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση οπότε θα περάσω στο δεύτερο μέρος»

Στη συνέχεια ο Στιβ Κερ αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο λέγοντας: “Θα πω σε έναν από τους All Stars που θα έχω να πάει να τον μαρκάρει. Αν είσαι All Star πρέπει να μπορείς να παίξεις άμυνα απέναντί του, οπότε κάντο. Νομίζω πως μοιάζει στον Κέβιν Ντουράντ, λόγω του μεγέθους και της αθλητικότητάς του. Είναι εντυπωσιακό το πώς κινείται στο παρκέ. Νομίζω πως γίνεται ολοένα και καλύτερος. Όταν ο Λεμπρόν και ο Ντουράντ αποχωρησουν τα επόμενα χρόνια, όσο μακρινό και αν είναι αυτό, πιστεύω πως ο Γιάννης είναι ο επόμενος παίκτης γι’ αυτή τη θέση, τη θέση του καλύτερου στην λίγκα”.

Μετά το αδιανόητο περιστατικό η Cosmote TV εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ερώτηση του δημοσιογράφου :

“Σχετικά με την ερώτηση δημοσιογράφου της Cosmote TV στον προπονητή του ΝΒΑ Στιβ Κερ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το All Star Game, η Cosmote TV δηλώνει ότι:

-Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στον Κώδικα Δεοντολογίας της.

-Αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου.

Η COSMOTE TV απέσυρε ήδη τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο από την αποστολή στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ”

Google+ Linkedin