ΠΟΥ: Τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν θα εξαλείψουν τον ιό

ΠΟΥ: Τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν θα εξαλείψουν τον ιό

Την προσοχή όλων εφιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιώντας ότι η άφιξη διαφόρων αποτελεσματικών εμβολίων κατά της Covid-19 και η αισιοδοξία που τη συνοδεύει δεν πρέπει να μειώσουν την προσοχή.

Σημειώνοντας πως τα εμβόλια «δεν θα εξαλείψουν τον ιό» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διά του Μάικ Ράιαν, αρμόδιου για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επισημαίνει ότι «τα εμβόλια δεν σημαίνουν μηδενική Covid»

Εξηγώντας πως από μόνα τους τα εμβόλια δεν «θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά» ο κ. Ράιαν σημειώνει ότι «φθάσαμε (…) σε ένα σημείο κάμψης της πανδημίας. Ζητούμε από τον κόσμο να συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες».

Η υπεύθυνη για τη διαχείριση της  πανδημίας στον ΠΟΥ, Μαρία βαν Κέρκοβ, κάλεσε τους πολίτες να «αναλογιστούν πραγματικά τι θα κάνουν» προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του ιού την περίοδο των εορτών σημειώνοντας ότι «οι αποφάσεις που λαμβάνουμε τώρα (…) μπορεί να σηματοδοτήσουν τη ζωή ή τον θάνατο για εμάς, για την οικογένειά μας».

Από την πλευρά του  ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανέφερε ότι «οι πρόοδοι που καταγράφονται στον τομέα των εμβολίων μας ανεβάζουν το ηθικό και μπορούμε τώρα να αρχίσουμε να βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ», προειδοποιώντας παράλληλα ότι πρέπει όλοι να προσέχουν.

«Την ώρα που τα εμβόλια αναπτύσσονται, οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα δημόσιας υγείας προκειμένου όλος ο κόσμος να είναι προστατευμένος», υπογράμμισε ο κ. Τέντρος, χαιρετίζοντας και την ανακοίνωση που έκαναν ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Ου. Μπους και Μπιλ Κλίντον, οι οποίοι δήλωσαν έτοιμοι να εμβολιαστούν δημοσίως για την Covid-19,

Πηγή: ΑΠΕ

Google+ Linkedin