Πολιτική μοιρασιά ή κάτι άλλο θυμίζει η απορρόφηση αναπτυξιακών εταιρειών της περιφέρειας Πελοποννήσου ;

Πολιτική μοιρασιά ή κάτι άλλο θυμίζει η απορρόφηση αναπτυξιακών εταιρειών της περιφέρειας Πελοποννήσου ;

Απορροφήσεις Αναπτυξιακών Εταιρειών της περιφέρειας Πελοποννήσου προανήγγειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε,την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020,με προέδρους και στελέχη των εν λόγω νομικών προσώπων.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης μίλησε για απορρόφηση αναπτυξιακών εταιρειών των περιφερειακών ενοτήτων και συγκεκριμένα της “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας” από την “Πελοπόννησος Α.Ε.” ,καθότι στα νέα πλάνα της περιφέρειας προβλέπεται πλέον οι τοπικές Αναπτυξιακές Εταιρίες να λειτουργούν ως βραχίονες – υποκαταστήματα της μαμάς Αναπτυξιακής.

Μάλιστα ο κ. Νίκας έστειλε και ένα μήνυμα – πρόκληση με ιδιαίτερο νόημα – προς τον ακροδεξιό δήμαρχο  Άργους – Μυκηνών,πρόεδρο της ΠΕΔ και δυνητικά νέο υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Καμπόσο ,εκφράζοντας την πρόθεσή του να αποχωρήσει η Πελοπόννησος Α.Ε. από άλλες αναπτυξιακές,διαθέτοντας τις μετοχές της στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ,αφού διαβεβαίωσε ότι οι προσλήψεις θα είναι μόνο ορισμένου χρόνου (σιγά μην ήθελε τακτικούς υπαλλήλους) και σε αυτές θα προβαίνουν αποκλειστικά και μόνο τα Δ.Σ. όχι οι διευθύνοντες σύμβουλοι, είπε ότι όλα αυτά θα γίνουν σε συνεννόηση με τους δήμους (κάτι μου θυμίζει αυτό από την ιστορία με τα σκουπίδια…).

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν τα όσα διημείφθησαν στην περί ης ο λόγος τηλεδιάσκεψη μπορούμε να πούμε ότι αν προχωρήσει αυτό το πλάνο ,ο καθένας εκ των οιονεί αντιπάλων (Νίκας & Καμπόσος) θα έχει τον δικό του ευέλικτο “μηχανισμό προθύμων” στην δική του υπερ – αναπτυξιακή, που δεν θα μπλέκει στον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες του άλλου, ούτε βέβαια στις διαδικασίες που αυτός θα επιλέγει για το πως θα διοχετεύετε το χρήμα …

Συμπερασματικά λοιπόν, αν το δει κάποιος μικροπολιτικά, δίκαιη δεν φαίνεται αυτή η μοιρασιά ;

Επειδή όμως ο καθένας έχει την δική του η οπτική να βλέπει τα πολιτικά πράγματα…δεν αποκλείεται να ακούσουμε και κριτικές που να λένε ότι περισσότερο αυτή η μοιρασιά θυμίζει τα “νυχτοκάματα” των μπράβων – παρά πολιτική συμφωνία των πολιτικών ηγετών της Πελοποννήσου.

Εξάλλου,από τον γενειοφόρο “σοφό” όλα να τα περιμένεις !

Google+ Linkedin