Ποια ονόματα στην Κορινθία αναμένεται να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας

Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα κόμματα,στο νομό Κορινθίας, καθώς συζητούνται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, η πολιτική των συμμαχιών, η προεκλογική εκστρατεία και οι ιεραρχήσεις που θα αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στις εκλογές.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του προέδρου στα ασφαλιστικά ταμεία Θανάση Καποτά (τον επέβαλε η Σοσιαλιστική Τάση) και του “παλαιού” Φάνη Κουρεμπέ,ενώ μετ’ εμποδίων μάλλον φαίνεται να “κλειδώνει” και η υποψηφιότητα της πρώτης “αριστερής’ βουλευτίνας στο νομό ,Μαρίας Θελερίτη.Τις τρεις υπόλοιπες θέσεις η Επιτροπή Συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να καλύψει με άτομα που νοηματοδοτούν την διεύρυνση σε πολιτικές συμμαχίες,αλλά και στα «ορφανά του ΠΑΣΟΚ»…χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζει και την ανάγκη της όσο το δυνατόν καλύτερης γεωγραφικής εκπροσώπησης.
Με δεδομένα τα παραπάνω, με αυξημένες αξιώσεις μια θέση στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα διεκδικούν η Κορίνθια οδοντίατρος Μαρία Δημητριάδη (σύζυγος του Δημήτρη Κακούρο – υποψήφιου με την «Ανταρσία στο Μωριά»),ο πρώην δήμαρχος Ευρωστίνης Νίκος Κουρτζής και ο Νεμεάτης γραμματέας της νομαρχιακής Θόδωρος Βασιλακόπουλος.
Άλλα ονόματα που αχνοακούγονται είναι του Καθηγητή Αγροτικής Κοινωνιολογίας Μπάμπη Κασίμη,του Κιατιώτη στελέχους της Τράπεζας Πειραιώς Βαγγέλη Χουσελά,του πρώην πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Βενετσάνου, του δικηγόρου και πρώην υποψήφιου βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιώργου Τσόγκα,αλλά και της ηθοποιού και υποψήφιας με το νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο στη Νεμέα Ειρήνης Βελιμαχίτη.

Το βάρος του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία θα σηκώσουν για το ονόρε… ο αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και οι βουλευτές Χρήστος Δήμας και Κώστας Κόλλιας.

Προσπάθειες και πιέσεις προκειμένου να πειστεί να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας γίνονται προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βασίλη Νανόπουλο.
Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για να πλαισιώσουν,προκειμένου να κλειστεί “αξιοπρεπώς” το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο είναι αυτά της αντιπροέδρου του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου Πένυς Επιβατινού,των δικηγόρων Γρηγόρη Καρπούζη από την Κόρινθο και του Παναγιώτη Ανδρικόπουλου από το Κιάτο,του Ξυλοκαστριτη γιατρού Τάσου Γκιολή, ενώ δεν αποκλείεται – αν χρειαστεί να “επιστρατευτεί” – και ο ανεξαρτητοποιημένος χρυσαυγίτης βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Google+ Linkedin