Πευκιάς Κ. Διμηνιού : Ο δρόμος για την “κόλαση” είναι στρωμένος με τις καλύτερες των προθέσεων…

Ενημερωτική ημερίδα για την προστασία των εντός σχεδίου πόλεως αλσών και πάρκων πραγματοποιήθηκε χθες,Τετάρτη,στο Κατάστημα της Κοινότητας Κάτω Διμηνιού,με αφορμή τα τεκταινόμενα  στην παραλία του Πευκιά Κιάτου.

Ουδείς αμφιβάλει ότι η ημερίδα διοργανώθηκε με επιτυχία από το τοπικό ιστολογιο parakato.gr και την ηλεκτρονική εφημερίδα sikiona.gr.

Όμως το κεντρικό συμπέρασμα χάθηκε στη μετάφραση… τοπικών  οικολογούντων που με  “έξυπνακίστικες” μεθοδεύσεις μάλλον επιδιώκουν μια άλλη διαχειριστική μορφή στην παραλία του Κ.Διμηνιού !

 Στα ψιλά της χθεσινοβραδινής ημερίδας πέρασε και η επικίνδυνη ετοιμότητα του κυβερνητικού βουλευτή Φάνη Κουρεμπέ,που για τους δικούς του λόγους “δημοσίου συμφέροντος” παίζει με τις  ευαισθησίες των κατοίκων,ενδεχομένως γιατί πίσω από τη βιτρίνα βλέπει την περιοχή του Πευκιά σαν παρακαταθήκη οικοπεδικών εκτάσεων !

Τι δηλώνει στην ΑΥΓΗ ο κυβερνητικός βουλευτής Φ. Κουρεμπές ;

 «Ο Πευκιάς του Κ. Διμηνιού ανήκει στη Διεύθυνση Δασών, οι δήμοι έχουν την ευθύνη της συντήρησης των χώρων αυτών”  τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουρεμπές,πετώντας το γάντι  στην κυβερνητική φυλλάδα που με τη σειρά της  βλέπει να “Κινδυνεύει δασική έκταση στο Κιάτο, από τα σχέδια του Δήμου”! 

Δεν γνωρίζει ο κυβερνητικός βουλευτής ότι “τα δάση και αι δασικαί εκτάσεις της Χώρας, είτε ανήκουν εις το Δημόσιον είτε εις ιδιώτας ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, υπάγονται, ως φυσικά αγαθά και ανεξαρτήτως της ειδικωτέρας ονομασίας αυτών ή της θέσεως εις ην ευρίσκονται, και δη εν σχέσει προς τα οικιστικά κέντρα ή άλλους χώρους, υπό ίδιον προστατευτικόν καθεστώς”; 

Δεν γνωρίζει ο γεωπόνος Φάνης Κουρεμπές ότι το δάσος -παραγωγικό και μη- για να παραμείνει ζωντανό πρέπει να ανανεώνεται σταδιακά βάσει διαχειριστικών μελετών που αναθεωρούνται κάθε 10 χρόνια;

Γνωρίζει ο κυβερνητικός βουλευτής αν υπάρχει επικαιροποιημένη διαχειριστική μελέτη για τον Πευκιά και αν υπάρχει με ευθύνη ποιου – λόγω έλλειψης χρηματοδότησης – δεν υλοποιείται;

Ο  κυβερνητικός βουλευτής φαντασιώνεται ή κάτι γνωρίζει παραπάνω…για επικείμενη αφαίρεση της κυριότητας του Πευκιά;

Ποιος αμφιβάλει πλέον ότι  η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,όπως και οι πολιτικές των προηγουμένων κυβερνήσεων , έχουν ως κοινό παρονομαστή τη θεώρηση της γης,των δασών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος ως εμπορευμάτων που είναι όχι απλά θεμιτό, αλλά και επιδιωκόμενος στόχος να αποτελέσουν αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας και κερδοσκοπίας; 

Όπως και να ‘χει όμως…ποιος αμφιβάλει για τις  καλύτερες των προθέσεων του κυβερνητικού βουλευτή; 

Ακόμη και μέσα  από τις κερδοσκοπικές επιχειρήσεις,ο κύριος Κουρεμπές – εκτός από το  ίδιον πολιτικό  όφελος – θα φροντίσει και για τις λεγόμενες αλληλέγγυες μικροκομματικές προσλήψεις !!

Εξάλλου  ο δρόμος για την κόλαση  πάντα είναι στρωμένος με τις καλύτερες των προθέσεων…

Google+ Linkedin