Πελετίδης «Η λαϊκή αλληλεγγύη δεν χρειάζεται σπόνσορες και χορηγούς »

Πελετίδης «Η λαϊκή αλληλεγγύη δεν χρειάζεται σπόνσορες και χορηγούς »

Επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ζητώντας αλλαγή της απαράδεκτης απόφασης της ΚΕΔΕ για συνεργασία με τον «ΣΚΑΪ – Όλοι μαζί μπορούμε», στο θέμα της αλληλεγγύης προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς, απέστειλε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του δήμου, όπως και άλλων στη χώρα μαζί με πολλούς φορείς να εκφράσουν αλληλεγγύη στους λαούς των δύο χωρών, μαζεύοντας είδη πρώτης ανάγκης, στέκεται στη χθεσινή (Τετάρτη) ενημέρωση της Κεντρικής Ένωσης ότι «η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ γίνεται σε συνεργασία με τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), την Περιφέρεια Αττικής και τον “ΣΚΑΪ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”».

Απόφαση που προσβάλλει τον ελληνικό λαό

«Άμεσα οφείλετε να αλλάξετε την απαράδεκτη αυτή απόφασή σας, η οποία προσβάλλει τους δημότες μας, προσβάλλει όλο τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους γείτονές τους, χωρίς “σπόνσορες” και χορηγούς. Η ΚΕΔΕ, οι δήμοι της χώρας μπορούν να συμβάλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση με τις δικές τους δυνάμεις και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του κράτους», τονίζει ο Κώστας Πελετίδης, αναφέροντας αναλυτικά:

«Μόνο ο λαός έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την πραγματική αλληλεγγύη, πράγμα που κάνει, με τη συγκλονιστική του ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται αυτές τις μέρες. Το μεγάλο λαϊκό κύμα συμπαράστασης βγάζει στην επιφάνεια την ανθρωπιά, αναδεικνύει τους δεσμούς των λαών, που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, μιας και όλοι τους είναι θύματα της εκμετάλλευσης εκ μέρους των κατόχων του πλούτου. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπαίνουν στο περιθώριο οι κραυγές μίσους.

Όλα τα παραπάνω δεν χωράνε στο μήνυμα “ΣΚΑΪ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”.

Σας καλούμε να ακυρώσετε άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Ο δήμος μας μπορεί και είναι έτοιμος να συμβάλει, για να φτάσει χωρίς εμπόδια η ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Επιπλέον, πρέπει να απαιτήσουμε απ’ την κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα να συμμετέχει στο απαράδεκτο εμπάργκο των ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ενάντια στη Συρία και να συνδράμει με όλα τα μέσα να φτάσει η βοήθεια και στον συριακό λαό».

Google+ Linkedin