«Παράθυρο» για παραχώρηση χώρου της Δημοτικής Αγοράς στο Πανεπιστήμιο αφήνει ο Νανόπουλος

«Παράθυρο» για παραχώρηση χώρου της Δημοτικής Αγοράς στο Πανεπιστήμιο αφήνει ο Νανόπουλος

Διαβλέποντας ενδεχομένως ορατό τον κίνδυνο να φύγει από την Κόρινθο η Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών , ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ανοίγει «παράθυρο» για παραχώρηση χώρου της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην εν λόγω σχολή , με το επιχείρημα «να κατοχυρωθεί η παρουσία του Πανεπιστημίου στην πόλη της Κορίνθου».

Ωστόσο ο κ. Νανόπουλος πέρα από τις «καινοτόμες» ιδέες του δεν εξιδικεύει αν έχει και ένα συνολικό project για τον κεντρικό αστικό πυρήνα της πόλης, που να δικαιολογεί την αναγκαιότητα προτεραιοποίησης αυτής της πρόθεσης έναντι άλλων χρήσεων της Δημοτικής Αγοράς.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κορινθίων

«Θέματα ενδυνάμωσης και στήριξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ειδικότερα της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών που έχει έδρα την Κόρινθο συζήτησαν την Παρασκευή 9-4-2021 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των κτιριακών υποδομών της Σχολής στην Κόρινθο. Ο Πρύτανης, σε συνέχεια προηγούμενου αιτήματός του, ζήτησε να προωθηθεί το ζήτημα της παραχώρησης χώρου στον υπό ανέγερση χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου ώστε να δοθεί μία μόνιμη λύση στο θέμα των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο συμβάλλοντας παράλληλα στην αναδημιουργία και αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μέσω της προσέλκυσης της πολυπληθούς φοιτητικής κοινότητας των 2 τμημάτων της Σχολής.

Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Πρύτανη και δεσμεύθηκε για την προώθησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να κατοχυρωθεί η παρουσία του Πανεπιστημίου στην πόλη της Κορίνθου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης ενός διαλόγου σε τακτική βάση προς αμοιβαίο όφελος για την επίλυση πιθανών προβλημάτων».

Google+ Linkedin