ΠΑΜΕ: Όλοι στο σημερινό συλλαλητήριο στα “περιβολάκια” Κορίνθου

Συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα το  ΠΑΜΕ στα “περιβολάκια” Κορίνθου στις 18.30, διεκδικώντας την κατάργηση των «αντεργατικών» νόμων των τελευταίων ετών και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Ο Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Κορινθίας στηρίζει το συλλαλητήριο και στο κάλεσμα του ,αφού τονίζει την «απαίτησή» του για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ,επισημαίνει ότι το σημερινό  συλλαλητήριο κατά κύριο λόγο αφορά :

  • Τους εργαζόμενους στα s/m Μαρινόπουλου που πρέπει να παλέψουν και να επιβάλουν την υπογραφή ΣΣΕ, με εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους. Να μη χαθεί ούτε μια ώρα προϋπηρεσίας, να μην περάσουν ατομικές συμβάσεις.
  • Τους εργαζόμενους στα s/m ΚΡΗΤΙΚΟΣ που δέχτηκαν μειώσεις μισθών και πήραν κουπόνια από την εργοδοσία για να ψωνίζουν από την εταιρεία.
  • Τους εργαζόμενους σε όλα τα s/m στο νομό που δουλεύουν με τρίμηνες συμβάσεις, με 6ωρα και 4ωρα, με μισθό που δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις πιο στοιχειώδης ανάγκες. Που έχουν απλήρωτες υπερωρίες και για αντάλλαγμα παίρνουν ρεπό που στην πλειοψηφία ούτε αυτά δίνονται.
  • Τους εργαζόμενους στα συσκευαστήρια που δουλεύουν 2-3 φορές την εβδομάδα και περιμένουν πότε και αν θα ξανακάνουν μεροκάματο.

Διαβάστε (ΕΔΩ) το Δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Κορινθίας

Google+ Linkedin