Πέθανε αμετανόητος και ο τελευταίος επιζών της χουντικής τριανδρίας, Στυλιανός Παττακός.

Σε ηλικία 104 ετών πέθανε, χθες  Σάββατο, ο Στυλιανός Παττακός,ο τελευταίος επιζών από τους καταδικασμένους συνωμότες της χουντικής τριανδρίας, που ενορχήστρωσε το Απριλιανό πραξικόπημα  του ’67.

Ο Στυλιανός Παττακός ήταν ο πιο σημαντικός κρίκος της χουντικής τριανδρίας (Παπαδόπουλος – Παττακός – Μακαρέζος). Ήταν εκείνος που κατέβασε τα τανκς στην Αθήνα και ανέτρεψαν τη Δημοκρατία. Κατά την επταετή στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών (1967-71) και Α΄ αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (1971-73). 

Ο καθαιρεθείς χουντικός αξιωματικός (ταξίαρχος τεθωρακισμένων) μετά την πτώση της δικτατορίας κρίθηκε ένοχος στάσης και εσχάτης προδοσίας για τη συμμετοχή του στο  Απριλιανό πραξικόπημαα  του ’67 και καταδικάστηκε σε θάνατο,ποινή που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με απόφασή του, μετέτρεψε σε ισόβια κάθειρξη. 

Ο αμετανόητος πραξικοπηματίας είχε αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβρη του 1990 , επί κυβέρνησης  Μητσοτάκη,επικαλούμενος λόγους “ανήκεστου βλάβης”,της υγείας του. 

Στον απολογισμό της ζωής του εξακολουθούσε να επιμένει στην «αθώα» εκδοχή των γεγονότων της  «επταετίας» και ισχυριζόταν ότι οι πολιτικοί ηγέτες που συνελήφθησαν αμέσως μετά το πραξικόπημα, φυλακίσθηκαν σε «αριστοκρατικές» συνθήκες στο Πικέρμι…

Google+ Linkedin