Ο Χρήστος Ζαχαριάς ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ως γενικός γραμματέας στο Δήμο Σικυωνίων

Όπως είχε ήδη προαναγγελθεί ο Χρήστος Ζαχαριάς ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ως γενικός γραμματέας στο Δήμο Σικυωνίων,την Δευτέρα 15 Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, ο Χρήστος Ζαχαριάς θα ευθύνεται έναντι των πολιτικών οργάνων του δήμου και ιδιαίτερα έναντι του δημάρχου για την κανονική λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, προγραμματίζοντας, οργανώνοντας , συντονίζοντας και ελέγχοντας τις επιμέρους δραστηριότητες των υπηρεσιών, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που του έχουν χορηγηθεί, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται με αποδοτικό τρόπο η αποτελεσματικότητα της δράσης με βάση τα προγράμματα που αποφασίζει η δημοτική αρχή.
Τα στοιχεία που κυρίως χαρακτηρίζουν τον κύριο Ζαχαριά είναι η πολιτική ηθική και το πλουραλιστικό πνεύμα των αυτοδιοικητικών παλαιάς κοπής. Η μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή του δίνει την δυνατότητα να μην σταθεί στο γράμμα και μόνο του νόμου ,θεωρώντας τον εαυτό του ένα ακόμα μέλος του υπηρεσιακού μηχανισμού του Δήμου Σικυωνίων. Εξάλλου ο ρόλος του γενικού γραμματέα είναι καθαρά πολιτικός και όχι τεχνοκρατικός… ο Δήμος έχει τέτοιο προσωπικό.

Σαφέστατα ο κύριος Ζαχαριάς με την εμπειρία και τις γνώσεις του μπορεί να συμβάλλει στη λήψη ορθών αποφάσεων με πολιτικό σκεπτικό και κριτήριο…
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο του ρόλο…

Google+ Linkedin

2 Σχόλια

 • Σικυώνιος

  Αναρτήθηκε στη Διαύγεια του Δήμου Σικυωνίων η “Ειδική Σύμβαση Εργασίας” μεταξύ Δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου και Χρήστου Ζαχαριά που διορίστηκε με απόφαση Δημάρχου Γενικός Γραμματέας του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια της Δημοτικής Περιόδου.
  Μια απόφαση που ναι μεν είναι νόμιμη, αλλά δεν έχει καμμία ηθική νομιμοποίηση αφού η λαϊκή ετυμηγορία απεφάνθη και έστειλε τον κ. Ζαχαριά εκτός Δήμου. Τώρα ο Δήμαρχος τον ξαναφέρνει στο Δήμο, εξοφλώντας έτσι τις ανίερες προεκλογικές συναλλαγές τους που θα χρεωθούν στις πλάτες των δημοτών με 200.000 €, (40.000 το χρόνο σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, που βρήκαμε στο τεύχος 1 της εφημερίδας του εδώ: http://www.kiato.gov.gr/enimerosi/2012-01-04-16-36-30/announcements/item/811-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1)

  200.000€ στα πέντε χρόνια για τη χρησιμοποίηση Γενικού Γραμματέα από το υστέρημα των δημοτών… 200.000€ στον κ. Ζαχαριά για να υποστηρίζει τον Δήμαρχο στα διοικητικά του καθήκοντα υλοποιώντας τις αρμοδιότητες που θα του εκχωρούνται…
  Τώρα λοιπόν ο κύριος αυτός θα υποστηρίζει τις πρακτικές του Δημάρχου που καυτηρίαζε προεκλογικά και θα συντονίζει με “εμπειρία, ήθος, μέτρο, αυτοέλεγχο, συνεχή ανατροφοδότηση από την κοινωνία και άοκνη διάθεση για δουλειά, για έργο, για αδιάκοπη αξιολόγηση και κρίση”… τα σκαρφαλώματα πάνω σε τραπέζια δημοτικών αιθουσών, τις δηλώσεις αμετροέπειας, αλαλαγμούς και τις στιγμές άκρατου ναρκισσισμού? η θα συντονίζει την αποθέωση του ένα στο γραφείο του δημάρχου, χώρο όπου θα συζητά με ελαφρότητα μια κλειστή ομάδα ολίγων ?
  Τώρα λοιπόν ο κ. Ζαχαριάς θα υποστηρίζει την “επικίνδυνη κοροϊδία του Δημάρχου” που “βουλιάζει το Δήμο οικονομικά” και θα μοιράζει δίκαια τους “λαγούς και τα πετραχήλια” μεταξύ των ψηφοφόρων και των υπηκόων?
  Το δικό μου σχόλιο: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!
  Σικυώνιος

  Υ.Γ.: (Για τους έχοντες ασθενή μνήμη Σικυώνιους πολίτες παραθέτουμε το παρακάτω χαρακτηριστικό απόσπασμα από το μήνυμα νίκης του Χρήστου Ζαχαριά που θα βρείτε εδώ: http://dimotikienotita.blogspot.gr/2010/11/blog-post_13.html)
  Διαβάζουμε λοιπόν μεταξύ άλλων: (οι υπογραμμίσεις δικές μας)
  «… Η ισοπολιτεία δεν είναι διαπραγματεύσιμη έννοια, αποτελεί οδηγό και φάρο της στάσης ζωής μας, της δημοκρατικής μας συνείδησης, της βαθιάς μας πεποίθησης ότι μπορούμε όλοι μαζί να εργαστούμε σκληρά για να πετύχουμε, για να δώσουμε ελπίδα και
  χαρούμενα χρώματα στον τόπο μας»
  Και συνέχισε:
  «Αυτή η πραγματικότητα δεν έρχεται συνοδευόμενη από συναυλιακές ευφορίες και υπερβολές. Δεν αντιμετωπίζεται με σκαρφαλώματα πάνω σε τραπέζια δημοτικών αιθουσών και δηλώσεις αμετροέπειας, αλαλαγμούς και στιγμές άκρατου ναρκισσισμού. Δεν μπορούν να απαντηθούν οι προκλήσεις της με την επίκληση διάφορων αυθεντιών. Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με νοοτροπίες που θέλουν το γραφείο του δημάρχου, χώρο όπου θα συζητά με ελαφρότητα μια κλειστή ομάδα ολίγων που απλώς θα αποθεώνουν τον ένα, δημιουργώντας και μεταδίδοντας πλασματική την αίσθηση παπικού κονκλαβίου.
  Δεν μπορούν να απαντηθούν με εξαμηνιαίες παραιτήσεις Αντιδημάρχων που έχει καθιερώσει ο κος Σταματόπουλος. Δεν μπορούν να απαντηθούν με τον διαχωρισμό των ψηφοφόρων σε «πολίτες»αυτών που ψηφίζουν κ. Σταματόπουλο και σε «υπηκόους» σ’ αυτούς που δεν τον ψηφίζουν, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο κος Σταματόπουλος. Δεν μπορούν να απαντηθούν με την επίκληση τίτλων όπως «Οικονομολόγος» και ταυτόχρονα να βουλιάζει το Δήμο του οικονομικά, ώστε να αναγκαστεί να πάρει δάνειο να πληρώσει τους υπαλλήλους του Δήμου του. Που τάζει λαγούς με πετραχήλια και είτε το κάνει συνειδητά, οπότε κοροϊδεύει είτε δεν έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα όπου είναι το ίδιο επικίνδυνο».
  Ο υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε τους συνδημότες του να αποδοκιμάσουν τις παραπάνω πρακτικές και να συστρατευθούν μαζί του σε αυτή την τελική μάχη, τονίζοντας ότι η νέα πραγματικότητα απαιτεί εμπειρία, ήθος, μέτρο, αυτοέλεγχο, συνεχή ανατροφοδότηση από την κοινωνία και άοκνη διάθεση για δουλειά, για έργο, για αδιάκοπη αξιολόγηση και κρίση.

  Τα συμπεράσματα στην κρίση σας

  • ΚΑΒΟΣ

   Μικροπολιτικό «τζιχάντ» ή πολιτική ασχετοσύνη κρύβει ο διαδικτυακός πόλεμος κατά του Χρήστου Ζαχαριά !

   Σεβόμενοι τις απαιτήσεις της πλουραλιστικής ανεκτικότητας η πάγια θέση μας είναι να φιλοξενούμε όλα τα ενυπόγραφα σχόλια των αναγνωστών του kavos news,αρκεί αυτά να μην εμπεριέχουν υβριστικό ή συκοφαντικό περιεχόμενο.Αυτονόητο όμως πρέπει να θεωρείται και το δικαίωμά μας να απαντάμε σε όσους – κατά την γνώμη μας – κάνουν εσφαλμένη χρήση της ανωνυμίας,όσο και αν θεωρούν το δικαίωμα του σχολιασμού ως απόλυτο και ως μη επιδεχόμενο κριτικής…
   Στις 23 Δεκέμβρη (διαβάστε ΕΔΏ) ο φερόμενος ως “Σικυώνιος” αναγνώστης σχολίασε την ανάρτηση στο kavos news με τίτλο :Ο Χρήστος Ζαχαριάς ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ως γενικός γραμματέας στο Δήμο Σικυωνίων .
   Δεν θα κάναμε καμία επιπλέον αναφορά στον παραπάνω “σχολιασμό” αν δεν διαπιστώναμε ότι στις 22 Δεκεμβρίου 2014 η ίδια “μικροπολιτική κονσέρβα” εν είδει σχόλιου είχε τοποθετηθεί στο “ράφι” της Korinthian news και δυο μέρες μετά ( 24 Δεκεμβρίου 2014) είχε αναπαραχθεί – φασόν από τον γνωστό μπλόγκερ που «καλιγώνει τον ψύλλο» όταν ακούει το όνομα Χρήστος Ζαχαριάς… για την απόλυτα δημόσιο – γραφική ενημέρωση των ακροατών του !!
   Είναι προφανές ότι ο kavos news ΔΕΝ είναι μπακάλικο κανενός…
   Το αν ο “Σικυώνιος” αναγνώστης αποφάσισε αντί για κάλαντα…να ξεκινήσει διαδικτυακό πόλεμο κατά του Χρήστου Ζαχαριά,προφανώς είναι δικό του θέμα να υποδεχθεί έτσι τους καλικάτζαρους που ως γνωστόν βγαίνουν από τη γη για να πειράξουν τους ανθρώπους και να τους ανακατέψουν τα σπίτια, διότι είναι άτακτοι και τους αρέσουν τα παιχνίδια… με τις “μπαλκονάτες” προεκλογικές αναφορές ,από τότε που οι Σταματόπουλος & Ζαχαριάς διεκδικούσαν την πρώτη τους δημαρχιακή θητεία στο Δήμο Σικυωνίων !!

   Οφείλουμε βεβαίως να υπογραμμίσουμε ότι ο ανώνυμος “Σικυώνιος” αναγνώστης δεν διαφωνεί πολιτικά με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τους γενικούς γραμματείς των δήμων,αλλά διαφωνεί με την προσωπική απόφαση του Σταματόπουλου να επιλέξει για άμεσο συνεργάτη του τον Χρήστο Ζαχαριά…γιατί όπως λέει ” η λαϊκή ετυμηγορία απεφάνθη και έστειλε τον κ. Ζαχαριά εκτός Δήμου. ”
   Τώρα το ότι ο Χρήστος Ζαχαριάς αποφάσισε συνειδητά να μην είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου,αυτό ενδεχομένως να είναι εκτός διδακτέας ύλης για τον φερόμενο ως “Σικυώνιο” αναγνώστη ή μπορεί να του διέφυγε – απορροφημένος όπως ήταν – από τα “τσορομπίλια” που χάσανε την μπάλα και ξεσάλωσαν…

   Προς τι λοιπόν η όποια βιαστική δίκη προθέσεων,από τον φερόμενο ως “Σικυώνιο” αναγνώστη;
   Γιατί ατεκμηρίωτα συνδέει την αντιμισθία του Γενικού Γραμματέα με υποχρέωση που θα χρεωθεί στις πλάτες των δημοτών και ταυτόχρονα δεν λέει κουβέντα για τις αλλεπάλληλες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ, την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις δομών και υπηρεσιών, τη θεωρία περί πλεονάζοντος προσωπικού, το Οικονομικό Παρατηρητήριο και την εποπτεία των Δήμων;
   Όταν η δημοσιονομική προσαρμογή που επέβαλε η πολιτική των μνημονίων ορίζει “από τις αμοιβές του Γενικού Γραμματέα να μην προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού αλλά σε βάρος του προϋπολογισμού των οικείων δήμων” ευθύνεται άραγε ο κάθε Γενικός Γραμματέας που καλείται να συμβάλλει με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του δήμου;
   Ειρήσθω εν παρόδω να υπογραμμίσουμε ότι οι δήμαρχοι συνηθίζουν να επιλέγουν για γενικούς γραμματείς ανάμεσα από «βετεράνους» της αυτοδιοίκησης – που ενίοτε μπορεί να ήσαν και “πολιτικοί αντίπαλοι” – με γνώμονα βεβαίως το πολιτικό τους σκεπτικό και κριτήριο,αλλά και την διαχρονική επαφή τους και αποδοχή από τους πολίτες…
   Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι στη μικροπολιτική “κονσέρβα” που χριστουγεννιάτικα μας τρατάρησε ο “Σικυώνιος” αναγνώστης ,πέρα από τη φράση ” ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!! ” που επιπλήττει τον Χρήστο Ζαχαριά – χρεώνοντάς του ότι δήθεν εξαργύρωσε την υποστήριξη που ενδεχομένως παρείχε στον Σπύρο Σταματόπουλο – δεν διακρίναμε κάποια άλλη κακή κριτική στα μέχρι τώρα πολιτικά πεπραγμένα Χρήστου Ζαχαριά.
   Μήπως αυτό σημαίνει ότι και ο “Σικυώνιος” αναγνώστης μέχρι πρότινος αναγνώριζε στο πρόσωπο του Χρήστου Ζαχαριά τον ευγενή αυτοδιοικητικό με την πανεπιστημιακή μόρφωση και παιδεία,αλλά και την μακρόχρονη εμπειρία που δεν του επέτρεπε να αναλώνεται σε ανεύθυνο αντιπολιτευτικό λαϊκισμό και ανούσιες μικροπολιτικές ακρότητες;
   Μήπως αυτό σημαίνει ότι το σχόλιο του “Σικυώνιου” αναγνώστη κρύβει ένα μικροπολιτικό «τζιχάντ» που ξεκίνησε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και ανατροφοδοτείται αδέξια από πολιτική ασχετοσύνη αλλού για αλλού…

   Κατά την προσωπική μας άποψη η εμπιστοσύνη που δείχνει ο δήμαρχος στο πρόσωπο του Χρήστου Ζαχαρία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.
   Εμείς την γνώμη μας την έχουμε εκφράσει εδώ…
   Συνεπώς η όποια βιαστική δίκη προθέσεων,μόνο σε μικροπολιτικό «τζιχάντ» ή πολιτική ασχετοσύνη μπορεί να χρεωθεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*
*
*