Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας καταγγέλλει περιστατικό εργοδοτικής βίας

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας καταγγέλλει  περιστατικό εργοδοτικής βίας

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Κορινθίας καταγγέλλει το περιστατικό εργοδοτικής βίας ,που συνέβη στην Κόρινθο,σε βάρος διανομέα από τον πρώην εργοδότη του ,γιατί ζητούσε να πληρωθεί τα δεδουλευμένα που του οφείλονταν.

……….         .              ……..ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας καταγγέλλει το περιστατικό εργοδοτικής βίας σε διανομέα από τον πρώην εργοδότη του γιατί ζητούσε να πληρωθεί δεδουλευμένα που του οφείλονταν. Ο εργοδότης του όχι μόνο αρνήθηκε να τον πληρώσει αλλά και τον ξυλοκόπησε.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των διανομέων, δουλεύουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Οι περισσότεροι είναι χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι και σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτοι. Είναι δεδομένη η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, η πίεση για γρήγορη παράδοση των παραγγελιών σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Αυτοί είναι και οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες ατυχήματα, ακόμα και θανατηφόρα.

Όλη αυτή η κατάσταση επιδεινώθηκε την περίοδο της πανδημίας, όπου η εντατικοποίηση «χτύπησε» κόκκινο.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην ανεχτούν τέτοιες ενέργειες που σκοπό έχουν να τους τρομοκρατήσουν. Να οργανωθούν στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στις 11/06 στις 19:00 έξω από την Εθνική Τράπεζα.

Google+ Linkedin