Ο κρυφός «θησαυρός» της Φρειδερίκης στο κτήμα του Τατοΐου

Ο κρυφός «θησαυρός» της Φρειδερίκης στο κτήμα του Τατοΐου

Ανοίγουν περίπου 70 βαλίτσες και μπαούλα που βρέθηκαν στο πρώην βασιλικό κτήμα του Τατοΐου, για να αποκαλυφθεί ο ιστορικός «θησαυρός» της βασίλισσας Φρειδερίκης.

Κάτω από τόνους σκόνης, ανάμεσα σε πολυκαιρισμένα έπιπλα και βασιλικές άμαξες, βρέθηκαν 70 βαλίτσες και μπαούλα της βασίλισσας Φρειδερίκης.

Οι περισσότερες από τις χαμένες βαλίτσες, έκρυβαν μέσα τους ενδύματα και ασπρόρουχα της τέως βασιλικής οικογένειας. Ήταν για χρόνια ξεχασμένες, στα βοηθητικά κτήρια του κτήματος, σε στάβλους, μαγειρεία και βουστάσια…

Τα πολύτιμα αντικείμενα της τέως βασιλικής οικογένειας, που έρχονται καθημερινά στο φως, μεταφέρονται σε εργαστήρια συντήρησης. Ανάμεσά τους, είναι έργα τέχνης, φωτιστικά, χαλιά, έπιπλα εποχής, άμαξες και αυτοκίνητα. Μέχρι και μπουκάλια κόκκινου ξηρού κρασιού 70 χρόνων, με την ετικέτα να γράφει «Δεκέλεια», βρέθηκαν στον στάβλο του Βασιλέως Γεωργίου του Α΄, δίπλα σε 12 βασιλικές άμαξες.

Οι εργασίες για την ανεύρεση και συντήρηση της κινητής περιουσίας στο πρώην βασιλικό κτήμα, είναι πυρετώδεις.

Η μελέτη εφαρμογής του έργου της πλήρους αποκατάστασης του ανακτόρου θα παραδοθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τον Μάϊο ΄21, οπότε και θα δημοπρατηθεί το έργο.

Google+ Linkedin