Ο Κορίνθιος δημοσιογράφος Θυμ. Τσαρμπός μάρτυρας υπεράσπισης του …«μετανιωμένου» Στάθη Μπούκουρα !

Ολοκληρώθηκαν στη δίκη της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή από την Κόρινθο και …«μετανιωμένου» Στάθη Μπούκουρα.

Ο εν λόγω παρουσιάστηκε από όλους τους μάρτυρες Δ. Τσουκνάκη, Θυμ. Τσαρμπό, Κατσίγιαννη, Κυριακούλη, Τάχο, λίγο ως πολύ, ως ένας «αγνός» και «καλός» άνθρωπος, «οικογενειάρχης με παιδιά», που ήθελε πάντα να βοηθάει και να βλέπει «τα παιδιά χαρούμενα», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Δεν υπήρχαν τέτοια λόγια που του προσάπτουν να λέει για τους μετανάστες… Παρουσιάστηκε επίσης ως «συνεργαζόμενος», όπως έλεγε ο ίδιος με τη ναζιστική οργάνωση, γιατί ο Στ. Μπούκουρας, όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης, τους έλεγε ότι «ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα» και δεν γνώριζε τη Χρυσή Αυγή. Δεν ήξερε ότι γίνονταν εγκληματικές πράξεις, τα έμαθε από το κατηγορητήριο και είχε στεναχωρηθεί πολύ για τον Φύσσα. Κανένας όμως από τους μάρτυρες δεν απάντησε γιατί, αφού το πρώην στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης δεν αποδεχόταν όλα αυτά, όπως σε όλους τους τόνους ακούστηκε στο δικαστήριο και δεν είχε σχέση με τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και κατά τύχη είχε βγει βουλευτής, δεν αποχώρησε αμέσως από τη Χρυσή Αυγή. Το γεγονός επισήμανε και η πρόεδρος του δικαστηρίου στον μάρτυρα Κατσίγιαννη σε σχετική της ερώτηση.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο μάρτυρας Θυμ. Τσαρμπός, δημοσιογράφος, κατέθεσε στο δικαστήριο απαντώντας σχετικά ότι αυτές οι (αποκαλούμενες) «δράσεις» στην Κορινθία ανήκαν στη συνολική δράση της Χρυσής Αυγής, μιας οργάνωσης που ο μάρτυρας τη χαρακτήρισε φασιστική. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η κατάθεση του μητροπολίτη Αργολίδας που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Αναφέρθηκε στην ευαισθησία του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή που τον έκανε να κλάψει στη Βουλή… Όπως κατέθεσε, ο Μπούκουρας του είχε πει πως δεν ήξερε ότι γίνονταν όλα αυτά. Το κατηγορητήριο τον έκανε να σκεφτεί και να αποστασιοποιηθεί. Μάλιστα, κατέταξε τον Μπούκουρα στα «παιδιά που δεν ξέρουν τι τους γίνεται» γιατί μπορεί να μην είχε αντιληφθεί όντως τι γινόταν στη Χρυσή Αυγή. Ο ιερωμένος χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως ένα «αντιχριστιανικό κόμμα» και όπως κατέθεσε το είχε πει στον Στ. Μπούκουρα. «Δεν γίνεται να θέλουν να εξοντώσουν τους πρόσφυγες, αυτό είναι αντιχριστιανικό» του είπε.

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι στο δικαστήριο έχουν αναγνωσθεί τα έγγραφα, όπου μεταξύ άλλων ο…«μετανιωμένος» πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής δηλώνει έτοιμος «να πετάξει το κουστούμι που εύκολα φορούσε», για να επιδοθεί στις θεάρεστες πράξεις της ναζιστικής οργάνωσης ή ζητάει κάποιες φορές, όταν δεν τα καταφέρνει μόνος του, τη βοήθεια των… πολεμιστών της Νίκαιας και του πυρηνάρχη Πατέλη, για να συνδράμει στην Κορινθία. Μάλιστα, αν και όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες δεν «συνάδει με τα λόγια του», τον ακούμε στ’ αναγνωστέα να δηλώνει την αγάπη του για τα… παιδιά με τοποθετήσεις, όπως «το κουνούπι που θα τσιμπήσει τον βρωμιάρη (σ.σ. τον μετανάστη) που έχει μεταδοτικές ασθένειες θα πάει να τσιμπήσει και το παιδί του γείτονα…».

Google+ Linkedin