Ο δικός μας Ερνέστο «βασιλιάς» στο Καμπ Νου !

Επίσημα στην Μπαρτσελόνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, Οι Μπλαουγκράνα ανακοίνωσαν ότι ο Βάσκος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, θα είναι ο αντικαταστάτης του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο του «Καμπ Νόου», υπογράφοντας διετές συμβόλαιο.

«Ο Βαλβέρδε έχει την ικανότητα, την κρίση, τη γνώση και την εμπειρία. Ξέρει να δουλεύει σκληρά και να χρησιμοποιεί την τεχνολογία μεθοδικά στις προπονήσεις. Επίσης, ξέρει να προωθεί τα ταλέντα και έχει γνώση του τρόπου της Μπάρτσα». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του club, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου υποδέχτηκε τον 53χρονο Βάσκο κόουτς.

Ο Ερνέστο του Ολυμπιακού…

Ο Βαλβέρδε ακούστηκε για πρώτη φορά για ελληνικό πάγκο για την ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαΐδη, ωστόσο αυτός που τον έφερε ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008. Η πρώτη ερυθρόλευκη θητεία του ξεκίνησε με το σοκ του αποκλεισμού από την Ανόρθρωση στα προκριματικά του Champions League, αλλά η συνέχεια ήταν εκκωφαντική στην Ελλάδα και την Ευρώπη (5-1 την Μπενφίκα, 4-0 την Χέρτα) κατακτώντας το νταμπλ στον κορυφαίο τελικό του Κυπέλλου όλων των εποχών κόντρα στην ΑΕΚ (4-4 στην παράταση και 15-14 στα πέναλτι).
Έφυγε το 2009 αναλαμβάνοντας την Βιγιαρεάλ, χωρίς όμως το πέρασμα του από το «κίτρινο υποβρύχιο» να στεφθεί με επιτυχία και το επόμενο καλοκαίρι τον επανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αναλαμβάνοντας ο ίδιος προσωπικά να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις είχε και δείχνοντας του απόλυτη εμπιστοσύνη.
Στις 2 Μαΐου 2009 ο «τσινγκούρι» αποθεώθηκε στη φιέστα με τον ίδιο να δηλώνει «Είμαι Ολυμπιακάρα»…

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του Ερνέστο Βαλβέρδε με την Μπαρτσελόνα του ευχήθηκε μέσω των social media κάθε επιτυχία,σημειώνοντας πως παραμένει ένα μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας
«Παντοτινά ένας από εμάς. Καλή επιτυχία», αναφέρει το λιτό αλλά περιεκτικό μήνυμα που «ανέβασε» ο Ολυμπιακός στα social media της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Google+ Linkedin