Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κολλάει κορωνοϊό, γίνεται αρχηγός της αγέλης

Μία τελείως κυριολεκτική ερμηνεία της λέξης «ηγέτης» φαίνεται πως κάνει στη ζωή του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Ο Άγγλος ηγέτης προκάλεσε άφθονες “ψύχραιμες” αντιδράσεις από πολλές πλευρές, επιστημονικές και μη, όταν ανακοίνωσε ότι η μέθοδος με την οποία θα σωθεί η Βρετανία από την πανδημία είναι η ανοσία της αγέλης.

Με απλά λόγια, ότι ο ιός πάνω κάτω θα περάσει από τη χώρα χωρίς ιδιαίτερους τσαμπουκάδες από την πλευρά της Βρετανίας μέχρι να βαρεθεί και να φύγει. Το προβλεπόμενο κόστος, δηλαδή μέχρι και μισό εκατομμύριο θάνατοι, θεωρήθηκε προφανώς αμελητέο από την κυβέρνηση Τζόνσον μπροστά στην προοπτική να γίνει η Βρετανία μεγάλη ξανά.

Έτσι, η κυβέρνηση αρνήθηκε να κλείσει σχολεία και να πάρει μέτρα μείωσης της κοινωνικής δραστηριότητας όπως σε άλλες χώρες. Δυστυχώς ο αντιβρετανισμός (σαν τον ανθελληνισμό είναι αυτό) επικράτησε και η κυβέρνηση οπισθοχώρησε πιο γρήγορα κι από τη Δουνκέρκη.

I am shocked and amazed that I have caught , despite my scrupulous efforts to avoid it.

Ευτυχώς ο Τζόνσον παραμένει ηγέτης και ακόμη κι αν η μέθοδός του δεν υλοποιήθηκε, είναι έτοιμος να γίνει αρχηγός στην αγέλη. Για την ακρίβεια, θα το κάνει και επίσημα από σήμερα γιατί όπως ανακοίνωσε η Downing Street, ο Άγγλος πρωθυπουργός διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19:

H δήλωση ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει ήπια συμπτώματα, ότι θα μείνει απομονωμένος στο Αγγλικό Μαξίμου και ότι θα συνεχίσει να ηγείται της αγέλης της χώρας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο ίδιος ανέβασε με tweet του ένα βίντεο, στο οποίο μπορούμε να διακρίνουμε ένα χαριτωμένο λαμπατέρ και ένα όχι και τόσο χαρούμενο βλέμμα.

Over the last 24 hours I have developed mild symptoms and tested positive for coronavirus.

I am now self-isolating, but I will continue to lead the government’s response via video-conference as we fight this virus.

Together we will beat this.

Μήπως ήρθε η ώρα να μετονομαστεί σε Μπορείς Τζόνσον για τον κόπο του.

 

ΠΗΓΗ

Google+ Linkedin