Οσμή σκανδάλου και διαπλοκής βλέπει ο Νίκος Σταυρέλης στις πρακτικές Νανόπουλου

Με την φράση “Δεν χαρίζω σε κανέναν εργολάβο 248.700 € ” και το κουίζ “Τι μεσολάβησε και άλλαξαν αντίστροφα στο συγκεκριμένο έργο; Δηλαδή η σημερινή Δ.Α. να ψηφίζει υπέρ του δεύτερου και η προηγούμενη να ψηφίζει υπέρ του πρώτου” ο Νίκος Σταυρέλης τοποθετείται κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κορινθίων,που με ψήφους 5 (της πλειοψηφούσης παράταξης) έναντι 4 των λοιπών παρατάξεων (Πνευματικός,Ταγαράς Β.,Σταυρέλης,Κορδώσης) αποφάσισε την κατακύρωση του διαγωνισμού για την Κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου στο δεύτερο μειοδότη.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το μειοδοτικό σύστημα ανάθεσης των δημόσιων έργων (νόμος 3263/2004 ΦΕΚ Α 179/28-9-2004) η ανάθεση της κατασκευής των δημόσιων έργων γίνεται υποχρεωτικά στην εργοληπτική επιχείρηση ή κοινοπραξία η οποία προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Νίκου Σταυρέλη :

ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΙΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΖΗΜΙΑ 248.700 € ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή μπήκε θέμα στην ημερήσια διάταξη κατακύρωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την Κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου.
Ο προϋπολογισμός είναι 3.000.000 €
Η χρηματοδότηση είναι από ΕΣΠΑ
Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός έγινε 14/6/2019.
Συμμετέχοντες 6 μειοδότες.
Πρώτος μειοδότης η εταιρεία MAC CONSTRUCTION με 61,39%
Δεύτερος μειοδότης η εταιρεία GEOGENESIS με 53,10%
Όλως περιέργως η Οικονομική Επιτροπή με ψήφους 5 (της πλειοψηφούσης παράταξης) έναντι 4 των λοιπών παρατάξεων αποφάσισε την κατακύρωση του αποτελέσματος στο δεύτερο μειοδότη με έκπτωση 53,10%.

Η παράταξή μας πιστή σε όσα έχει κατά το παρελθόν διακηρύξει και ανακοινώσει ψήφισε υπέρ του πρώτου μειοδότη 61,39% δηλώνοντας:
1.Όπως ακριβώς είχα ψηφίσει το 2018 για την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) , αλλά και σε άλλα έργα που έχουν έλθει στην Οικονομική Επιτροπή στη συνέχεια , έτσι και σήμερα εμμένουμε στις ίδιες θέσεις.
2.Εγκρίνω να κατακυρωθεί στον πρώτο μειοδότη με 61,39% έκπτωση, όπως προέκυψε από τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.
3.Το έργο μπαίνει σε περιπέτεια υλοποίησης σχετικά με τις εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο και όχι μόνο.
4.Η επιτροπή διαγωνισμού δεν εισηγείται σε κανένα μειοδότη.
5.Η αξιολόγηση της επιτροπής μιλά μόνο για τον ένα μειοδότη και δεν καταχωρεί οικονομικά στοιχεία ζημιάς για το δεύτερο μειοδότη, παρά αρκείται σε γενικότητες ότι δεν προσκόμισε προσφορές κλπ.
6.Δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη εγκύκλιος του Υπουργείου του νόμου 4412/2016 για να κρίνει τι είναι ασυνήθιστα χαμηλή προσφορά.
7.Δεν υπάρχει περίπτωση με τη ψήφο μου να χαρίσω σε κανέναν εργολάβο 248.700 € που είναι η ζημιά που θα υποστεί ο Δήμος πηγαίνοντας στο δεύτερο μειοδότη με 8,29% διαφορά έκπτωσης μεταξύ πρώτου και δευτέρου (61,39%-53,19%).

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή για τα Περιβολάκια ήταν υπέρμαχη του πρώτου μειοδότη, όπως προέκυψε από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υπέρ του δεύτερου μειοδότη.
Τι μεσολάβησε και άλλαξαν αντίστροφα στο συγκεκριμένο έργο;
Δηλαδή η σημερινή Δ.Α. να ψηφίζει υπέρ του δεύτερου και η προηγούμενη να ψηφίζει υπέρ του πρώτου.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Google+ Linkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
*