Νεκρός από αστυνομικά πυρά 27χρονος στην Ατλάντα

Νεκρός από αστυνομικά πυρά 27χρονος στην Ατλάντα

Την ώρα που οι ΗΠΑ «φλέγονται» μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό,στην Ατλάντα των ΗΠΑ , το βράδυ της Παρασκευής , άλλος ένας 27χρονος μαύρος άντρας έχασε τη ζωή του μετά από τα πυρά της αστυνομίας ,που τον βρήκε να κοιμάται στο drive-through των Wendy’s.

Η Εισαγγελία ζήτησε έρευνα για το εγκληματικό συμβάν,ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα, Erika Shield, παραιτήθηκε το Σάββατο,σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το θανατηφόρο περιστατικό.

Όπως ανέφερε το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια ο νεκρός άνδρας ονομάζεται Rayshard Brooks και ήταν  27 ετών.Οι αστυνομικοί έλαβαν αναφορές για έναν άνδρα που είχε αποκοιμηθεί στο όχημά του, αναγκάζοντας άλλους πελάτες να οδηγούν γύρω του.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας ο οδηγός υποβλήθηκε στο αλκοτέστ και σύμφωνα με τους ίδιους τους αστυνομικούς, τον έθεσαν υπό κράτηση, αλλά εκείνος αντιστάθηκε και δημιουργήθηκε μεταξύ τους ένταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο άντρας δέχθηκε τα πυρά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια πάλης, αν και σε video  παρευρισκόμενου (δείτε ΕΔΩ) , που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται  η αστυνομία να ανοίγει πυρ κατά του Brooks ,ενώ αυτός τρέχει να ξεφύγει.

Google+ Linkedin