«Μπάχαλο» ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου – Διαχρονικός “μπαταχτσής” ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου,που κινδυνεύει να μείνει παντελώς ανεξέλεγκτος !!

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κρούουν οι εργαζόμενοι με επιστολή τους προς τη διοίκηση του συνδέσμου,που σήμερα Δευτέρα,11 Ιούλη, καλείται  να τοποθετηθεί επί της μελέτης για το νέο ΠΕΣΔΑ.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι :«στις 29/6/2016 κοινοποιήθηκε στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κατασχετήριο εις χείρας τρίτων, για ποσό 411.430,44 ευρώ, που ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κληρονόμησε ως οφειλή για εκτέλεση εργασιών αποκομιδής ανακύκλωσης από τον συγχωνευθέντα ΦΟΔΣΑ Λακωνίας !

 Με δεδομένο ότι :

  • Στα ταμεία του ΦΟΔΣΑ βρίσκονται λιγότερα από 190.000 ευρώ.
  •  Ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου οφείλει στο Δημόσιο καταλογισθέντα πρόστιμα για κακώς λειτουργούντες ΧΥΤΑ / δεματοποιητές, που επίσης κληρονόμησε ύψους άνω των 235.000 ευρώ.
  • Ο  ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου οφείλει το σύνολο των δαπανών – εκτός μισθοδοσίας – για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από το έτος 2015.

Η κατάσχεση αυτή οδηγεί σε πλήρη οικονομική κατάρρευση τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, καθώς με μπλοκαρισμένους λογαριασμούς εκτιμάτε ότι δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε στοιχειώδεις δαπάνες.

 Την ίδια στιγμή οι οφειλόμενες εισφορές των Δήμων προς τον ΦΟΔΣΑ μόνο για τα έτη 2014 – 2015 ξεπερνούν τις 630.000 ευρώ, ενώ οι οφειλόμενες εισφορές των Δήμων της Λακωνίας προς τον καταργηθέντα Σύνδεσμο της Λακωνίας για τα έτη προ του 2014 είναι άνω των 600.000 ευρώ».

Οι υπάλληλοι σημειώνουν ότι πέραν των οικονομικών, ο ΦΟΔΣΑ αντιμετωπίζει και μεγάλες οργανωτικές δυσκολίες, προσθέτοντας ότι έχουν διατελέσει στο παρελθόν αρκετούς μήνες απλήρωτοι, κατάσταση που με την κατάσχεση που επιβλήθηκε, αναμένεται να επαναληφθεί άμεσα. Επίσης, έχουν επιλέξει να μη λάβουν πολλές φορές τις νόμιμες άδειές τους για να εξασφαλίσουν την αδιάλειπτη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ.

Στην κατεύθυνση επίλυσης των ανωτέρω προβλημάτων οι εργαζόμενοι προτείνουν :

• Στελέχωση του φορέα με 2-3 άτομα προσωπικό κατάλληλων ειδικοτήτων, ώστε να δημιουργηθεί μία οικονομική ταμειακή υπηρεσία 2 ατόμων και να απελευθερωθούν από τα σχετικά καθήκοντα  εργαζόμενοι που ήδη απασχολούνται με το διοικητικό και τεχνικό τμήμα.

• Λήψη σχετικών αποφάσεων από το ΔΣ ή την Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ ώστε η καταβολή των εισφορών να γίνεται στις προβλεπόμενες προθεσμίες

• Εκπόνηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και η πλήρωση αυτού, μετά και από το ξεκαθάρισμα του ρόλου που θα κληθεί να αναλάβει ο ΦΟΔΣΑ και των εγκαταστάσεων που θα διαχειριστεί με το νέο ΠΕΣΔΑ.

Θέση για το «μπάχαλο» στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου πήρε και  ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας τονίζοντας ότι : «Όσα έχουν γίνει από πλευράς Δημάρχων – η απουσία ενδιαφέροντος – δε μας τιμούν. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας για την Αυτοδιοίκηση να ξεκαθαρίσει τι θέλει ακριβώς. Πολιτική δεν μπορεί να γίνει χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας και των δεδομένων που τη συναποτελούν. Πολιτική σημαίνει αποτέλεσμα και όχι ατέρμονες συζητήσεις και διχογνωμίες»

Google+ Linkedin