Με το δεξί η “Μπάρτσα” – Παιχνίδι  για γερά νεύρα  στο Κιάτο

Με το δεξί η “Μπάρτσα” – Παιχνίδι  για γερά νεύρα  στο Κιάτο

Μια εντελώς διαφορετική σεζόν ξεκίνησε για το τοπικό πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Κορινθίας , που όπως είναι γνωστό θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αγώνες για τον πρωταθλητή, αλλά και τον υποβιβασμό.

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Στο πρωτευουσιάνικο ντέρμπι της πρεμιέρας του 1ου ομίλου , στο ΔΑΚ Κορίνθου, η “Μπάρτσα” επικράτησε 0-2 (16′ Ήλιόπουλος, 25′ Καμένος) επί της ανανεωμένης συμπολίτισσάς της “Κόρινθος ’06” (που στηρίζεται σε παιδιά ηλικίας 15-20 ετών) και μπήκε με το δεξί στις φετινές αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο τοπικό πρωτάθλημα.
Στα άλλα παιχνίδια του 1ου Ομίλου , ο ΑΟ Λουτράκι λύγισε με 1-0 τον Τενεάτη.
Στο γήπεδο “Γιάννης Στέφας” οι  Άγιοι Θεόδωροι επικράτησαν άνετα τού Ολυμπιακού Λουτρακίου 3-0.
Νίκη μέσα στο γήπεδο του συνοικισμού και για τον ιστορικό Κύψελο που γιόρτασε την επιστροφή του στην Α’ Κατηγορία με καθαρή νίκη 3-1 επί του Παννεμεατικού.
Τέλος στο Γαλατάκι, Σαρωνικός και Ισθμιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Στο 2ο όμιλο, η μεγάλη νίκη της Ελλάδας Βέλου με 1-4 επί του φιλόδοξου Πανκαμαριακού ήταν το αποτέλεσμα της αγωνιστικής. Η ομάδα του Καμαρίου προηγήθηκε με τον Μάκη Μυργιώτη και έχασε πέναλτι με τον ίδιο παίκτη για το 2-0.
Εξίσου σημαντική θεωρείται και η εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή Ξυλοκάστρου , που με 0-2 πέρασε από την σκληρή έδρα της Θύελλας Πετρίου.
Με το δεξί στην Α’ Κατηγορία μπήκε και ο Άρης Βοχαϊκού, καθώς δε δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού Άσσου,που φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα.
Επιτυχία θεωρείται και η λευκή ισοπαλία που απέσπασε στο Δερβένι η Θύελλα Κάτω Διμηνιού ,από τον τοπικό Αστέρα . Η Θύελλα είχε αμυντικούς κυρίως προσανατολισμούς και με ποδοσφαιρικό ρεαλισμό , υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Χόντια , ευτύχισε να πάρει έναν ιδιαίτερα σημαντικό βαθμό, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τέλος παιχνίδι  για γερά νεύρα έγινε στο Κιάτο, όπου ο Πέλοπας λυτρώθηκε στο φινάλε και λύγισε με 2-1 την αντίσταση του ΑΟ Ζευγολατιού. Το φινάλε ήταν συναρπαστικό, με τον ΑΟΖ να ισοφαίζει στο 85’ με πέναλτι και τον Πέλοπα να παίρνει τελικά τη νίκη στο 95’, επίσης με πέναλτι. Απόφαση που προκάλεσε έντονα παράπονα από πλευράς ΑΟΖ, που κάνει λόγο για “προμελετημένο έγκλημα” του διαιτητή Χονδρόπουλου ,χωρίς όμως να αφήνει καμιά αιχμή  για την διοίκηση του Πέλοπα Κιάτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Α.Ο.Ζευγολατιού :

O διαιτητής κ.Χονδρόπουλος στο ’96 λεπτό της σημερινής αναμέτρησης της ομάδας με τον Πέλοπα Κιάτου, ανακάλυψε πέναλτι εις βάρος μας με το οποίο ηττηθήκαμε, ανεπίτρεπτα, άδικα και απαράδεκτα, στο 100′ λεπτό…!
Ο ΑΟΖ έπεσε θύμα ενός προμελετημένου ποδοσφαιρικού εγκλήματος εις βάρος του, το οποίο είδαν οι ποδοσφαιριστές και οι φίλοι και των δύο ομάδων.
Είναι ντροπή για το Κορινθιακό ποδόσφαιρο αυτό, που δεν λέει να σταματήσει και απογοητεύει και τους ελάχιστους που έχουν μείνει στα γήπεδα.
Απογοητεύει αυτούς που σε μία τέτοια εποχή κρίσης βάζουν τα πολύτιμα λεφτά τους για να είναι ζωντανές οι ομάδες, απογοητεύει τους αθλητές και ιδιαίτερα τα πολύ νέα παιδιά.
Ο διαιτητής κράτησε ‘6 ολόκληρα λεπτά καθυστέρηση και όπως φάνηκε ακόμα θα παίζαμε αν δεν χάναμε, με οποιοδήποτε τρόπο.
Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας, την παρουσία της, το ήθος και την αγωνιστικότητα της.
Όμως το Κορινθιακό ποδόσφαιρο για μία ακόμα φορά, πληγώθηκε θανάσιμα για λόγους που γνωρίζει μόνο ο κ. διαιτητής και πιθανόν και άλλοι.
Σε κάθε περίπτωση αυτή η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από την ομάδα μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να μας θεωρούν δεδομένα “θύματα”.
Ο ΑΟΖ έχει ιστορία, έχει παρόν και έχει μέλλον, το οποίο δεν θα το αφήσουμε στην διάθεση κανενός που δεν μας σέβεται.

Ευχαριστούμε πολύ την διοίκηση, την τεχνική ηγεσία, τους αθλητές και τους φίλους του Πέλοπα, για την άψογη φιλοξενία τους. Η μεγάλη και ιστορική ομάδα του Κιάτου, δεν έχει την ανάγκη, από τέτοιες διαιτησίες και τέτοιες νίκες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

1ος Όμιλος
Αγ. Θεόδωροι 3 : 0 ΣΦΛ Ολυμπιακός
ΑΟ Λουτράκι 1 : 0 Τενεάτης Αθικίων
ΠΑΣ Κύψελος 3 : 1 Παννεμεατικός
Α.Σ. Κόρινθος 2006 0 : 2 ΠΑΣ Κόρινθος
Σαρωνικός Γαλατακίου 1 : 1 Ισθμιακός

 

2ος Όμιλος
Πανκαμαριακός 1 : 4 Ελλάς Βέλου
Πέλοπας Κιάτου 2 : 1 ΑΟ Zευγολατιού
Άρης Βοχαϊκού 4 : 0 Ολυμπιακός Άσσου
Θύελλα Πετρίου 0 : 2 Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Αστέρας Δερβενίου 0 : 0 Θύελλα Κ. Διμηνιού

News cafe Καραμαλίκης άλλου τύπου…απόλαυση!

Google+ Linkedin