Με παροιμία για την περίσταση… σχολίασε η Παπαρήγα τη δήλωση Γλέζου !

Την αγανάκτησή της δεν έκρυψε η Αλέκα Παπαρήγα, όταν άκουσε το πρωί τον Μανώλη Γλέζο να λέει ότι η ομιλία Τσίπρα είναι σαν το γράμμα του Ζαχαριάδη το 1940. 

« Βάζει κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες» σχολίασε από το βήμα της βουλής η κ.   Παπαρήγα ,θέλοντας να καταδείξει αυτούς που θέλουν να φανούν ανώτεροι από ό,τι είναι στην πραγματικότητα….

Ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Παπαρήγα συμφώνησε με το τέλος στα προνόμια των πρώην προέδρων, πρωθυπουργών κ.ο.κ, ενώ χαρακτήρισε την τοποθέτηση Πανούση, επικίνδυνη αφού μίλησε για φαινόμενα κοινωνικής έντασης για τα οποία θα πρέπει να φροντίζει η αστυνομία, πέραν της εγκληματικότητας και της διαφθοράς. 

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού χθες, η κ.Παπαρήγα υποστήριξε ότι η λαϊκή αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ταυτίζεται με καμία κυβερνητική πολιτική. «Ο λαός δεν χάνει την αξιοπρέπειά του λόγω λιτότητας, την επανακατακτά στον βαθμό που συνειδητοποιεί πως ό,τι παράγεται του ανήκει και πρέπει να βάλει προοπτική να το πάρει. Σε αυτό τον δρόμο ο λαός κατακτά την αξιοπρέπεια», είπε, «δεν μπορεί να την κατακτά γεμίζοντας πλατείες με διεκδικήσεις, ή στηρίζοντας την κυβέρνηση», είπε, αμφισβητώντας τον αυθόρμητο χαρακτήρα των τελευταίων κινητοποιήσεων. 

«Δεν κάνετε κωλοτούμπες. Το πρόγραμμά σας προεκλογικά ήταν καθαρό», είπε, χαρακτηρίζοντάς το αντιλαϊκό. «Το είχατε περιβάλει με ορισμένα συνθήματα που καλλιεργούσαν ένα ροζ σύννεφο. Συνθήματα λαϊκής ελπίδας. Το απογυμνώσατε τώρα από τα συνθήματα, αλλά με συνέπεια το ακολουθείτε», είπε, σημειώνοντας ότι στηρίζεται στο μεγάλο κεφάλαιο και πως κάνει λάθος η ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για κρατισμό. 

«Ηταν πολύ φτωχή η προγραμματική εισήγηση της κυβέρνησης», είπε, αναφερόμενη στα περί στρατηγικής του ΝΑΤΟ και αποκατάστασης των αρχών ίδρυσης της ΕΕ. «Αυτές τις αρχές τις σέβεται μέχρι τώρα. Με αυτές πρωτοστάτησε στην επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία», είπε μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για απολύτως επικίνδυνη πολιτική.

Google+ Linkedin