Με ευρύ φάσμα θεμάτων ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ο.Ε.ΕΣ.Π. στο Ξυλόκαστρο

……………………………………………………………..ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 9 & 10-11-2019 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσιος Τσιώτος,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Λάσκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου και Αν. Γενικός Γραμματέας Ο.Ε.ΕΣ.Π. Νικόλαος Χαβέλης, ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου Χρήστος Ζάρρος,  ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Κιάτου Παρασκευάς Κορωναίος, η Προϊσταμένη της Τράπεζας Πειραιώς Ξυλοκάστρου Βάνα Παπακωνσταντίνου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων Νικόλαος Θεοδοσάκης. 

Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης συζητήθηκαν τοπικά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος του Ξυλοκάστρου, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα από τους προέδρους των δύο εμπορικών συλλόγων προς τους παρευρισκόμενους των αρμόδιων φορέων για καίρια θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν την Κορινθία με άμεσο στόχο την επίλυσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Εμπορικού και Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου Αναστασία Λάμπου αναφέρθηκε στο παρεμπόριο και στα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την καταπολέμησή του και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας νέων χώρων προσωρινής στάθμευσης αλλά και αναβάθμισης των υπαρχόντων στην πόλη του Ξυλοκάστρου.

Επίσης ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να δημιουργηθεί στο Ξυλόκαστρο γραφείο ενημέρωσης τουριστών και πρότεινε τα αγροτικά προϊόντα να προβάλλονται σε ειδικές εκθέσεις με στόχο την διασύνδεση και την προβολή τουριστικών προορισμών και τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Ακόμα επεσήμανε την πάγια θέση του Συλλόγου για συνεργασία με τις αδελφοποιημένες πόλεις με τον Δήμο για εισροή τουριστών και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων καθώς και την σημασία προώθησης του αγροτουρισμού.

Εκτενώς αναφέρθηκε στο θέμα της διάβρωσης των ακτών και ζήτησε την άρτια τεκμηρίωση της εκπονούμενης μελέτης από το Υπουργείο, την εξασφάλιση πόρων για τα προβλεπόμενα έργα και τις αποζημιώσεις για τους πληγέντες.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε την ανάγκη προληπτικού αντισεισμικού ελέγχου στα δημόσια κτίρια καθώς η περιοχή του Κορινθιακού κόλπου αποτελεί μια από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές παγκοσμίως.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων Νικόλαος Θεοδοσάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκδοθέν ψήφισμα της Ομοσπονδίας μας στις 4-10-2019 αλλά τόνισε ότι εδώ και ένα μήνα που έχει φτάσει στα χέρια των αρμόδιων φορέων δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον Σύλλογο. Επίσης έθεσε το ερώτημα αν οι προτάσεις του συλλόγου θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό για το νέο έτος και ζήτησε να γίνει ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Αστυνομικού Τμήματος των Αγ. Θεοδώρων και προληπτική αστυνόμευση με πεζούς αστυνομικούς αλλά και με περιπολικά μετά και τα πρόσφατα περιστατικά κλοπών που συνέβησαν στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) Γεώργιος Βαγενάς ενημέρωσε για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για μια στοχευμένη αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Επεσήμανε ότι το βασικό μέλημα μας πρέπει να είναι η προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος. Επίσης προχώρησε σε μια πρώτη αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας των ενδιάμεσων εκπτώσεων και αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να καταργηθούν.Ακόμα, τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης πόρων   ώστε να ενισχυθούν οι σύλλογοι από το Επιμελητήριο αλλά και τον Δήμο. Η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τους για την ανάδειξη της τουριστικής προβολής ολόκληρου του νομού είναι επιτακτική.

Τέλος, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τα εσωτερικά θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και αποφασίστηκε η έκδοση ψηφισμάτων σαν μέτρο πίεσης ενόψει των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με φορείς και Υπουργούς.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Εμπορικό και Προμηθευτικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου για την φιλοξενία τους και την συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους. 

                                                                                              Εκ της Ομοσπονδίας

Google+ Linkedin