Με εσωκομματικό δημοψήφισμα μετονομάζεται το ΚΙΝΑΛ – Ποιο είναι το πιθανό όνομα

Με εσωκομματικό δημοψήφισμα μετονομάζεται το ΚΙΝΑΛ – Ποιο είναι το πιθανό όνομα

Εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στις 8 Μαΐου, ανακοίνωσε από την Πάτρα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα, τόνισε: «Το όνομα της παράταξης που θα κατέβουμε στις βουλευτικές εκλογές θα το υπογράψουν με την ψήφο τους τα χιλιάδες μέλη μας που θα συμμετέχουν στη διαδικασία της 8ης Μαΐου». Υπενθύμισε ότι αυτό ήταν προεκλογική του δέσμευση κατά τις εκλογές ηγεσίας του κόμματος και προανήγγειλε ότι για όλες τις μεγάλες αποφάσεις θα προηγούνται αντίστοιχες διαδικασίες με το στήσιμο κάλπης και το κάλεσμα συμμετοχής προς τα μέλη του κόμματος.

ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη το πιθανότερο όνομα

Το όνομα που σύμφωνα με στελέχη της Χ. Τρικούπη φαντάζει πιο ελκυστικό για τους επιτελείς Ανδρουλάκη και τον ίδιο είναι το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, προκειμένου να επιτευχθεί διττός στόχος: Το ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την επιστροφή στο όνομα που σημάδεψε τη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, ενώ η «Δημοκρατική Παράταξη» συνδέει το νήμα με τους αγώνες από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ διευρύνει και τη δεξαμενή, ώστε να χωρά και τις εσωκομματικές τάσεις και συνιστώσες που ενυπάρχουν στο ΚΙΝΑΛ (ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ, Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση κ.λπ.).

Δείτε την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Πάτρα:

Google+ Linkedin