Με ενθουσιασμό και ζεστασιά υποδέχθηκαν τα «Μποζικοχώρια» τον Σπύρο Σταματόπουλου

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού «Συμμαχία Νέων Σικυωνίων», περιόδευσε την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στις κοινότητες Παραδεισίου, Γονούσας, Τιτάνης και Μποζικών, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.

Με ευθύτητα και σαφήνεια, αναφέρθηκε στα έργα που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν μέσα στη πενταετία, αλλά και στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των χωριών του Δήμου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, τα έργα υποδομής, η αγροτική οδοποιία, οι αναπλάσεις των κοινοτήτων, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν καθώς και πολλά ακόμα σημαντικά έργα, αποτέλεσαν για τον δήμαρχο Σικυωνίων πρωταρχικό του στόχο.

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΙΑΤΟ-ΝΕΜΕΑ

Ο κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε και στη δημιουργία του οδικού άξονα ΚΙΑΤΟ -ΝΕΜΕΑ, ενός σημαντικού έργου που συναρτάται άμεσα με την ανάπτυξη τόσο της αγροτικής οικονομίας της περιοχής όσο και της αξιοποίησης των χωριών. Η Δημοτική Αρχή, όπως είπε, δρομολόγησε και μελετά τη χάραξη του δρόμου Κιάτο-Σούλι-Κρυονέρι-Νεμέα, που θα περάσει παράλληλα με τα Μποζικοχώρια. Πρόκειται για ένα δρόμο μεγάλης στρατηγικής σημασίας, θα περνάει περιφερειακά του Φράγματος, θα συνδέει το δρόμο Κορίνθου-Πατρών και το δρόμο Κορίνθου-Τριπόλεως και θα λειτουργήσει ως κύτταρο ανάπτυξης για την περιοχή. Θα συμβάλλει στην αξιοποίηση των χωριών, θα αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα και θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στην περιοχή.

ΕΝΙΑΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΎΔΡΕΥΣΗΣ

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί σε ένα ακόμα μεγάλο έργο που δημοπρατήθηκε και είναι σε εξέλιξη και αφορά στο έργο “Ενιαίο Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης” για Κρυονέρι, Παραδείσι, Γονούσα, Τιτάνη, Μποζικά, ύψους 3.790.000 ευρώ. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Στις σημαντικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής πρόσθεσε και την ανακαίνιση πρώην κοινοτικών κτιρίων και πρώην δημοτικών σχολείων του Δήμου, ενέργεια που κατέστησε τα χωριά σημείο αναφοράς και τόπο προορισμού για κάθε επισκέπτη. Μιλώντας, μάλιστα, στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Παραδεισίου, τόνισε πως το χωριό αποκτά, πλέον, μια άλλη δυναμική αφού, όπως είπε, πρόκειται για ένα έργο που θα αποφέρει σημαντικά τουριστικά και αναπτυξιακά οφέλη. Ως δήμος προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο είπε, επισημαίνοντας πως το επόμενο βήμα της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης των ανακαινισμένων κτιρίων ώστε να προβάλλονται , να συντηρούνται και να αποφέρουν έσοδα στο Δήμο. Πρόκειται για μία μελετημένη επένδυση, μια στοχευμένη επιλογή, κατέληξε ο δήμαρχος Σικυωνίων και σημείωσε πως στόχος είναι να ανακαινιστούν σε όλα τα χωριά, αυτές οι δομές για να αποκτήσουν επισκεψιμότητα και να εξασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου με τα χωριά.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΙΤΑΝΗΣ

Ο κ. Σταματόπουλος, απευθυνόμενος στους συνδημότες του, υπογράμμισε πως μια Δημοτική Αρχή οφείλει να ασχολείται με την καθημερινότητα πρέπει όμως να έχει οραματικούς και στρατηγικούς στόχους και για την ανάπτυξη του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων προχωράει στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Τιτάνης, με στόχο να καταστεί η Τιτάνη πόλος έλξης και επισκεψιμότητας. Στη συζήτηση που είχε με τους κατοίκους των χωριών, υπογράμμισε ότι η σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους δε σταματά στις εκλογές, αφού όπως πολύ καλά γνωρίζουν ο Δήμαρχος είναι πάντα δίπλα τους , ανοιχτός σε προτάσεις , έτοιμος να δώσει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Τόνισε μάλιστα, πως η αποδοχή του κόσμου και η αναγνώριση της προσπάθειας αυτής, τού δίνει δύναμη να συνεχίσει με ακόμα περισσότερη διάθεση. Κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες των δημοτικών διαμερισμάτων που επισκέφθηκε, τους κάλεσε να δώσουν όλοι μαζί τον εκλογικό αγώνα με ήθος, συνέπεια και αξιοπρέπεια.

 

Google+ Linkedin