Μεγάλη συμμετοχή στις κεντρικές εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Με το σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή “Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία!” (Ναζίμ Χικμέτ) » ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον, στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη.

Για μια ακόμη χρονιά το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» επιβεβαίωσε ότι είναι το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό νεανικό γεγονός της χρονιάς. Η μεγάλη κόκκινη πολιτεία, που για 7η συνεχόμενη χρονιά στήθηκε στο Πάρκο Τρίτση,προσέφερε  στο λαό και τη νεολαία δεκάδες ποιοτικές εκδηλώσεις, για να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να συζητήσουν και να μάθουν…

«Λόγια που παίρνουνε το ίδιο βάρος σ’ όλες τις καρδιές, σ’ όλα τα χείλη» έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας κόντρα στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία…

Οι  εκδηλώσεις του Φεστιβάλ κορυφώθηκαν το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη με τον χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Αμπατιέλου και την πολιτική ομιλία  του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη σημασία που έχει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», καθώς εκτός των άλλων φέρνει σε επαφή με την ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος χιλιάδες νέους και νέες. «Βρίσκουν τα ίχνη της προηγούμενης γενιάς αγωνιστών, εμπνέονται, αποφασίζουν να πάρουν θέση στον οργανωμένο αγώνα, παίρνουν τη σκυτάλη για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, για τους “σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθουν”» ,όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παραθέτουμε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο κύκλος των μουσικών εκδηλώσεων έκλεισε με την μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Google+ Linkedin