Μαύρα κανάλια με νύχια γαμψά…

Μαύρα κανάλια με νύχια γαμψά…

Κάθε όριο γκεμπελισμού ξεπέρασαν οι διαχειριστές του λογαριασμού της ΕΡΤ στο twitter, που έκαναν ανάρτηση στην οποία αναφέρουν τα εξής απίστευτα, μέσα στα τόσα και τόσα που ακούγονται αυτές τις δύσκολες μέρες της φασιστικής χολέρας που εξαπλώνεται από τον Έβρο ως την Κρήτη:

Πράγματα που δεν έχει τολμήσει να γράψει ούτε το “Μακελειό”, ούτε το τελευταίο χουντοδεξιό εθνίκι στα social media, ούτε η Χρυσή Αυγή, εκφέρονται ως “είδηση” από επίσημο διαδικτυακό λογαριασμό της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι εγκέφαλοι της ΕΡΤ ισχυρίζονται πως οι μανάδες και τα παιδιά που κατά εκατοντάδες βλέπαμε στους δέκτες μας όλες αυτές τις μέρες – σε μία περίπτωση μάλιστα, κυκλοφόρησαν εικόνες με χωρικούς να ζεσταίνουν γάλα παιδιού, προκειμένου να αντισταθμιστεί κάπως η εικόνα πογκρόμ που αποπνέει η περιοχή, είναι κατασκεύασμα της τουρκικής προπαγάνδας. Το ίδιο φανταζόμαστε ισχύει και για το βίντεο που πρόβαλε το Mega και κράδαιναν οι ακροδεξιοί ως “απόδειξη” για τους άκαρδους γονείς που βάζουν τα μωρά τους να κλαίνε πάνω από καπνούς για τις κάμερες, το ίδιο και για την έγκυο που “πατριώτες” στη Λέσβο καλούσε “να μη γ… σαν κουνέλα”.

Η “απόδειξη” για τον ανήκουστο ισχυρισμό, είναι ότι βρέθηκαν περούκες κοντά στις Φέρρες, είδηση που είχε αρχίσει ήδη να παίζει νωρίτερα σε ιδιωτικά μέσα, όπως ο ΣΚΑΪ, αν κι ακόμα κι εκεί ντράπηκαν να προεκτείνουν τα επιχείρημα περί σκηνοθεσίας σε τέτοιο ακραίο βαθμό.

Προφανώς δεν έχουμε τη γνώση να ερμηνεύσουμε την παρουσία αυτών των ευρημάτων στα σύνορα, δικαίως ωστόσο μπορούμε να αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο να “ξοδευτούν” οι μετανάστες ή οι τουρκικές αρχές για περούκες, με δεδομένο ότι μια μαντίλα, σαν αυτές που φορά η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών προσφύγων θα ήταν πολύ φτηνότερη.

Αλλά ακόμα κι αν αγνοήσουμε το οσκαρικών προδιαγραφών σενάριο για drag queen πρόσφυγες που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα, δεν παύει να εκπλησσόμαστε από το μέγεθος του θράσους με το οποίο οι υπεύθυνοι της ανάρτησης αμφισβητούν τα μάτια του πανελληνίου και της οικουμένης που εμβρόντητη παρακολουθεί τα όσα εξελίσσονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Προκαλεί πραγματικά τεράστια θλίψη σε όλους όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στο “μαύρο” της ΕΡΤ, να τη βλέπουν να βυθίζεται στο μαύρο σκοτάδι της ανοιχτά φασιστικής προπαγάνδας. Ο λόγος περνάει τώρα στους εργαζόμενους, που μπορούν και οφείλουν να διαχωρίσουν τη θέση της από τα όσα αισχρά διαπράττονται στο όνομά τους.

Google+ Linkedin