Μαρινάκης: Φέτος αλλάζουν όλα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο γήπεδο «Γ. Καραισκάκης» το 11ο Συνέδριο Συνδέσμων της «Θύρας 7», με περισσότερους απο 200 εκπροσώπους συνδέσμων, από όλο τον κόσμο, να ανταλλάσσουν απόψεις για τα ζητήματα του μεγαλύτερου συνδεσμιακού κινήματος και να ενημερώνονται για όλες τις ομάδες του Συλλόγου.

Για μια ακόμα φορά το «παρών» έδωσε ο ηγέτης του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Μιχάλη Κουντούρη, αλλά και τους συνέδρους, σε τόνο πανηγυρικό.

Αρχικά οι κ. Μαρινάκης και Κουντούρης παρακολούθησαν, μαζί με τους συνέδρους, ένα βίντεο, το οποίο ετοίμασαν οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, στο οποίο έχουν καταγραφεί τα επιτεύγματα της τελευταίας 8ετίας και το πόσο άλλαξε η Ιστορία του Συλλόγου, οι υποδομές και το πόσο μεγάλωσε η διαφορά απο τους αντιπάλους σε όλα τα σπορ.

Μετά την συγκεκριμένη προβολή, το λόγο πήρε ο κ. Μαρινάκης.

Ταυτόχρονα εξήρε το έργο του Μιχάλη Κουντούρη στον Ερασιτέχνη, ενώ μετά την τοποθέτηση του απάντησε και σε ερωτήσεις συνέδρων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης είπε:

Για το ποδόσφαιρο:

«Για τη χρονιά που τελείωσε, δε θα πω πολλά. Έγινε μεγάλο λάθος στην επιλογή χαρακτήρων. Πανάκριβοι παίκτες, το πιο ακριβό μπάτζετ αλλά το πρόβλημα τους δεν ήταν ποδοσφαιρικό, αλλά πρόβλημα χαρακτήρων. Και φυσικά αυτό έχει να κάνει και με τα αποδυτήρια και γι αυτό εφέτος αλλάζουν όλα».

«Ακόμα και έτσι όπως ήμασταν εμείς θα το παίρναμε το πρωτάθλημα, αν μας άφηναν. Είδατε τι έγινε εδώ στο γήπεδο μας, με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ. Κυρίως με τον ΠΑΟ. Εκεί χάθηκε το Πρωτάθλημα. Σφυρίζει πέναλτι έξω από την περιοχή, χάνεται το πρωτάθλημα εκείνη την στιγμή και δεν πάει ένας, ένας, να διαμαρτυρηθεί… Γι’ αυτό σας λέω. Όποιος δεν πονάει τη φανέλα, όποιος δε νοιώθει που βρίσκεται, όποιος δεν σέβεται το ότι μπορεί να εργαστεί στις ιδανικές ποδοσφαιρικές συνθήκες, δεν έχει θέση πια σε αυτό το νέο ξεκίνημα».

«Είδατε στο βίντεο που προηγήθηκε την κοσμογονία στο προπονητικό του Ρέντη που είναι μέσα στα 10 καλύτερα της Ευρώπης. Τις αλλαγές στο Καραϊσκάκη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα γίνονται με όραμα και με σκληρή δουλειά. Και με το να βάζεις τα λεφτά σου. Βαρέθηκα να ακούω για «έσοδα» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλήθεια, είναι τόσο δύσκολο για αυτούς που τα λένε να ανακαλέσουν στη μνήμη τους ότι η χρονιά που έρχεται είναι η τρίτη χωρίς έσοδα απο Τσάμπιονς Λιγκ;».

«Είμαι υπερήφανος που άλλαξε το στάτους της ομάδας στην Ευρώπη. Βρεθήκαμε στην υψηλότερη θέση της ιστορίας μας, συμμετέχουμε σε όλες τις αρχές που σχεδιάζουν το ποδοσφαιρικό μέλλον, όπως το ECA, σαν ισότιμα μέλη, ενώ ιστορικές συνεργασίες και όπως αυτή με το Harvard ή την Unicef είναι συνεργασίες που κάνουν μόνο παγκόσμια κλαμπ και εκεί, στην ελίτ συγκαταλέγεται ο Ολυμπιακός».

Για τις μετεγγραφές:

«Η ομάδα μας θα ενισχυθεί και θα έρθουν και κάποιοι παίκτες το αμέσως επόμενο διάστημα. Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρυσι».

Για τον Ερασιτέχνη:

«Αυτό που έχουμε πετύχει τα 8 τελευταία χρόνια στον Ερασιτέχνη είναι θαύμα. Δύσκολα συνειδητοποιείς τι έχει συμβεί και σίγουρα οι αριθμοί που είδαμε στο βίντεο μας βοηθάνε όλους να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει γραφτεί Ιστορία και πρέπει όλοι να είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που ζούμε τέτοιες στιγμές με την ομάδα μας».

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε και τα όσα είπε προ ημερών σε δήλωση του για το τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου ότι δεν επιθυμεί δηλαδή την εμπλοκή του ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να στηριχθούν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και να εκτιμάται η προσφορά των ανθρώπων που προσφέρουν τα χρήματα τους για τον Σύλλογο.

Και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν Ολυμπιακοί ευκατάστατοι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν; Εγώ και οι Αγγελόπουλοι έχουμε δώσει εκατομμύρια στη δίνη μιας κρίσης. Περιμένω λοιπόν να δω που είναι οι άλλοι που όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά ορισμένοι κάνουν και ζημιά στον Σύλλογο.

Όποιος μπορεί να κάνει μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό και θέλει, τον περιμένουμε. Και στο ποδόσφαιρο και στον Ερασιτέχνη. Αλλά ένα ευρώ δεν έχουμε δεί απο κανέναν. Ναι λοιπόν στην κριτική αλλά να υπάρχει εκτίμηση. Το θαύμα του Ερασιτέχνη γίνεται πραγματικότητα από τον απλό κόσμο που βάζει το υστέρημα του και από εμένα που είμαι πάντα εκεί.

Και θα συνεχίσω να είμαι εκεί και να στηρίζω όλα τα τμήματα του Συλλόγου»!

Σε εκείνο το σημείο ήταν δύσκολο να συνεχίσει την ομιλία του ο κ. Μαρινάκης εξαιτίας του παρατεταμένου χειροκροτήματος.

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Μιχάλης Κουντούρης για να τονίσει:

«Αυτό που μετράει είναι να είστε όλοι κοντά για να υπάρχει η βάση, για να μη διαλύσουμε ποτέ όπως έγινε με τους άλλους. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μην έχει κανέναν ανάγκη».

Σε εκείνο το σημείο ο Β.Μαρινάκης που έγνεφε καταφατικά πήρε το λόγο και είπε:

«Αυτό ακριβώς είπα όταν ανέλαβα την ομάδα. Ότι στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο ο Ολυμπιακός μας να μην έχει ανάγκη πρόσωπα και να έχει βάσεις για να στηρίζει το μέλλον του. Και

 εμείς αυτές τις βάσεις τις βάλαμε, γιατί εμείς ότι λέμε το κάνουμε πράξη. Και στον Ολυμπιακό και στον Πειραιά και παντού ότι είπαμε το κάναμε πράξη».

Για τον πόλεμο που δέχεται ο ίδιος, ο Σύλλογος και την πολιτική:

«Ακούω ξανά και ξανά για την πολιτική και αν μπλέκεται ο Ολυμπιακός κλπ κλπ. Ακούστε, εμείς έχουμε συγκρουστεί και εγώ και οι συνεργάτες μου με κάθε κυβέρνηση όταν είδαμε ότι θίγει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Δεν είναι θέμα κομματικό. Όμως ζούμε όλοι τι συμβαίνει και το πράγμα τα τελευταία δυο χρόνια έχει ξεφύγει. Δεν υπάρχει μέρα που δεν υπάρχει μια επίθεση στον Σύλλογο, σε εμένα, απο Υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές…».

«Συνηθίσαμε πια να μας αντιμετωπίζουν όλοι με βρώμικο πόλεμο. Εμείς έχουμε μάθει να απαντάμε με τη δουλειά μας και τις επιτυχίες μας. Με τις νίκες μας σε κάθε επίπεδο. Είτε αυτό είναι επιχειρήσεις, είτε είναι αθλητισμός, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει γιατί και το δίκαιο και η αλήθεια της ζωής είναι με το μέρος μας»!

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μιχάλης Κουντούρης ο οποίος μάλιστα τιμήθηκε απο τους Συνδέσμους για την προσφορά του στο συνδεσμιακό κίνημα, στη «Θύρα 7» και τον Ολυμπιακό συνολικότερα.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια στην ταμπέλα που του απένειμαν οι εκπρόσωποι των συνδέσμων: «Στον Στρατηγό μας Μιχάλη για την πολυετή προσφορά του στη Θύρα 7».

Την πλακέτα παρέλαβε φανερά συγκινημένος ο κ. Κουντούρης ο οποίος ευχαρίστησε για αυτή την κίνηση αναγνώρισης και αυτό που χαρακτηριστικά είπε είναι ότι:

«Τέτοιες βραβεύσεις είναι κίνητρο για να συνεχίζουμε και κίνητρο για τους υπόλοιπους να προσφέρουν ώστε κάποτε να αναγνωριστεί και η δική τους προσφορά στο μεγαλείο του Συλλόγου»!

Google+ Linkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
*