Μαζική ήταν η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης.

Χιλιάδες εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων ξεπερνώντας το κλίμα της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού με τα ψίχουλα έδωσαν το παρών  στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Λαοθάλασσα επικράτησε στην πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας,ενώ μαζική ήταν και η συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις  της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  που ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε η παραδοσιακή πορεία προς το Σύνταγμα.

Λαϊκή Ενότητα και εξωκοινοβουλευτική αριστερά συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να ακολουθήσει η πορεία τους στο Σύνταγμα. Στην πρώτη γραμμή ήταν  οι Π.Λαφαζάνης, Ζ.Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλανάνη, Κ.Ήσυχος, Δ.Στρατούλης και Ραχήλ Μακρή.

 Μαθητές έδωσαν επίσης το παρών, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της  αφού χαιρετίζει τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών στη σημερινή απεργία, τονίζει :

Η σημερινή απεργία είναι η αρχή!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συλλόγους της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε συνέχεια της αγωνιστικής δράσης και κλιμάκωση της απάντησης μας!

Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργοστάσιο και τόπο εργασίας να δοθεί η μάχη της ενημέρωσης για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που είναι στα σκαριά, να πολλαπλασιαστούν οι συζητήσεις και να δυναμώσουν οι συλλογικές διαδικασίες.  

Να προετοιμάσουμε γερά το επόμενο βήμα αγωνιστικής κλιμάκωσης, να απαντήσουμε με νέα γενική απεργία ενάντια στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στα δικαιώματα μας, στη ζωή μας.

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!

Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας.

Να αρνηθούμε το καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν!

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ :

“Μαζική και αγωνιστική απάντηση στη δογματική εμμονή της κυβέρνησης στις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, έδωσαν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι που μετείχαν στην 24ωρη Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος”, υποστηρίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Google+ Linkedin