Μήνυμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιάτου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μήνυμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιάτου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, 

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας. Είναι απεργία, δεν είναι αργία, για τον κόσμο της εργασίας που δεν ξεχνάει τι έγινε, στο Σικάγο το 1886 για την καθιέρωση του 8ωρου.

Με την απεργία της Πρωτομαγιάς, τιμάμε όλους τους αγώνες, που έχουν δώσει, όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι, και συνεχίζουμε, για να υπάρχει δικαίωση, για μία καλύτερη ζωή.

Κάθε εποχή, είναι διαφορετική, με τα δικά της προβλήματα και τις δικές της προκλήσεις, όπως και η σημερινή με τον κορονοϊό. Μέσα όμως βαθειά στη σκέψη μας και στην ψυχή μας, έχει γράψει και γράφει, ο αγώνας που έδωσαν και δίνουν με αυτοθυσία οι εργαζόμενοι, για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία.

Όλοι οι εργαζόμενοι, γνωρίζουν, ότι μόνο μέσα από ένα δυνατό εργατικό κίνημα, θα μπορέσουν, να στηρίξουν τις θέσεις τους, για μία ανθρώπινη ζωή και να δικαιωθούν, μέσα από την αύξηση μισθών και συντάξεων, με δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

Ένα είναι σίγουρο, ότι δεν μπορούν να ζήσουν και να δικαιωθούν οι κόποι τους, μέσα από κενά συνθήματα, όπως, το όλοι μαζί, ή με χειροκροτήματα.

Καλούμε, όλους τους εργαζόμενους, μέσα από ένα δυνατό εργατικό κίνημα, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να μείνουν όρθιοι και δικαιωμένοι, απέναντι στην οποίαδήποτε πρόκληση.

Γιατί αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ότι: 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΒΑΣΤΟΥΝ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Google+ Linkedin