Κυβέρνηση «κοριών» – «κορακιών» και «καλαθιών – καπαμά»

Κυβέρνηση «κοριών» – «κορακιών» και «καλαθιών – καπαμά»

του Γεράσιμου Χολέβα

Η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα: Κοιτάζει αφ’ υψηλού και με έπαρση μια κοινωνία που υποφέρει από την πολιτική που ασκεί.

Η ακρίβεια τσακίζει αλλά ο πρωθυπουργός και τα «παλικάρια» του πουλάνε… τρέλα και δηλώνουν πως όλα αντιμετωπίζονται με τα «καλάθια – καπαμά» και τα «κουπόνια» φτώχειας.

Τα «κοράκια» συνεχίζουν ανενόχλητα τη δράση τους, «αρπάζοντας» τα σπίτια των ανθρώπων ή τα… διακανονίζουν για ένα κομμάτι ψωμί. Η κυβέρνηση έχει χαρίσει ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο για να είναι νόμιμοι οι «Πάτσηδες» κάθε είδους.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά προσπαθεί να πείσει ότι οι παρακολουθήσεις είναι… επισυνδέσεις τις οποίες δεν ήξερε ο πολιτικός αρμόδιος για την ΕΥΠ, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντί στοιχείων η κυβέρνηση με ύφος χαφιέ παλιάς κοπής απαντά: Κανένας δεν εξαιρείται των παρακολουθήσεων.

Περιμένοντας την ημερομηνία των εκλογών, με παιχνιδάκια και ελιγμούς, ο Μητσοτάκης συνεχίζει παριστάνει τον Μωυσή διαμηνύοντας το εξής: Ψηφίστε με για να σας …(ξανα)σώσω!

Οι «άριστοι» έχουν ένα πρόβλημα το οποίο θα παραμείνει και μετά τη συζήτηση της πρότασης μομφής: Νομίζουν πως μπορεί να κρυφτούν πίσω από την εικόνα που παρουσιάζουν (μαζί με τα γνωστά – «άγνωστα» παπαγαλάκια) για τον εαυτό τους. Δεν αντιλαμβάνονται πως η πραγματικότητα φαίνεται: Πρόκειται για κυβέρνηση «κοριών» – «κορακιών» και «καλαθιών – καπαμά».

Google+ Linkedin