Κραυγή αγωνίας από Εβρίτη δημοσιογράφο : «Εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας»

Τρομερές καταγγελίες απο τον Εβρίτη δημοσιογράφο, Γιάννη Λασκαράκη που ζητά «την συμπαράσταση των προοδευτικών πολιτών», για ν’ αλλάξει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

Γιάννης Λασκαράκης

Όπως τονίζει στο άρθρο του ,που δημοσιεύεται στη «Γνώμη του Έβρου», «ένα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας. Όλοι κυκλοφορούν με όπλα παριστάνοντας την πολιτοφυλακή εναντίον της “εισβολής” των μεταναστών και των προσφύγων».

Ακόμα αναφέρει ότι, «οι παράνομοι οικιστές του προστατευόμενου βιότοπου του ΔΕΛΤΑ του Έβρου βγήκαν παγανιά για να κυνηγήσουν τα “θυράματά” τους και να δικαιολογήσουν τις αυθαίρετες “βίλες” τους, ως υπερασπιστές του πατρίου εδάφους, όπως τους αποκάλεσε ο ένδοξος Καμένος».

Επίσης γράφει ότι «το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι παρέσυραν και τον Πρωθυπουργό να φωτογραφηθεί μαζι τους, να επαναλάβει τα λόγια του και να υποσχθεί τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων τους. Η Εκκλησία ευλογεί τα όπλα και οι αιρετοί φωτογραφίζονται με τους ένοπλους. Μέρες του 1897. Μερες δόξας λαμπρές απεναντι στον ανύπαρκτο εχθρό. Τζάμπα μάγκες».

Τέλος αναφέρει ότι «νεοναζί έρχονται από τη Γερμανία να πάρουν μέρος στην αντίσταση εναντίον των μεταναστών» και καταλήγει εκφράζοντας τη δική του κραυγή αγωνίας για τα όσα συμβαίνουν λέγοντας.

«Οι φιλοι μου δημοσιογράφοι και οι αρθρογράφοι της Αθήνας , οι πολιτικοί που αντιστέκονται στον εθνολαϊκισμό, οι απλοι πολίτες που ντρέπονται γι αυτα που συμβαίνουν. Ηδη οι ντόπιοι δεχόμαστε απειλές και ύβρεις. Δημοσιογράφος της Ορεστιάδας αναγκάστηκε να «εξαφανίσει» το κείμενο του. Ο Έβρος ζητά την συμπαράσταση των προοδευτικών πολιτών».

Google+ Linkedin