Κουόμο Vs Τραμπ: Κύριε πρόεδρε μην είστε συνωμότης του κορονοϊού

Κουόμο Vs Τραμπ: Κύριε πρόεδρε μην είστε συνωμότης του κορονοϊού

Να μην είναι ένας «συνωμότης» του κορονοϊού και να αναγνωρίσει το «μείζον πρόβλημα» που υπάρχει κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Και όλα αυτά την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού αυξάνεται ραγδαία σε δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς κάποιες βιάστηκαν να άρουν τους περιορισμούς.

Οι νεκροί από την Covid-19 στη χώρα ξεπέρασαν τη Δευτέρα τους 130.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, μετά την έκρηξη των νέων κρουσμάτων που έφερε σε δύσκολη θέση τον Τραμπ και ανέτρεψε τις προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Οπότε, κύριε Πρόεδρε, μην είστε ένας συνωμότης της Covid», δήλωσε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου. «Αναγνωρίστε στον αμερικανικό λαό ότι η Covid υφίσταται, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό πρόκειται να συνεχιστεί έως ότου το παραδεχτούμε και καθένας από εμάς αναλάβει το ρόλο που του αντιστοιχεί».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε ότι ο Τραμπ «διευκολύνει» τον ιό αν δεν αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και επέκρινε τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου ότι η άνοδος των κρουσμάτων στις ΗΠΑ οφείλεται σε αυξημένα τεστ. «Κατασκευάζει γεγονότα. Σκαρφίζεται επιστήμη», τόνισε, αναφερόμενος σε πολυάριθμες προηγούμενες δηλώσεις του Τραμπ για τον ιό, όπως ότι αυτός θα εξαφανιζόταν σαν θαύμα από την αύξηση της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες. «Έχουμε πρόβλημα σε 38 πολιτείες, επειδή κάποιοι τον πιστεύουν»

«Είπε όλα αυτά τα πράγματα, κανένα από αυτά δεν ήταν αλήθεια», συνέχισε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης. «Και τώρα έχουμε πρόβλημα σε 38 πολιτείες, επειδή κάποιοι τον πιστεύουν».

Πρόσθεσε πως οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στην Νέα Υόρκη μειώθηκαν σε 817 – το χαμηλότερο από τις 18 Μαρτίου – και χθες Κυριακή εννέα άτομα υπέκυψαν στην ασθένεια. «Οι αριθμοί μειώνονται πραγματικά από τότε που ξεκινήσαμε να ανοίγουμε ξανά», δήλωσε ο Κουόμο.

Ο κυβερνήτης προειδοποίησε ενάντια στον εφησυχασμό τώρα που τα χειρότερα φαίνεται να πέρασαν στη Νέα Υόρκη, αναφερόμενος σε ορισμένους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου, όπως στο Μανχάταν και στο Φάιρ Άιλαντ, όπου πολλοί διασκέδαζαν αγνοώντας τους κανόνες κοινωνικής απόστασης χωρίς να φορούν μάσκες.

«Αυτή η καμπύλη ήταν καθαρά μια συνάρτηση αυτού που κάναμε», είπε. «Αν αλλάξουμε αυτό που κάνουμε, θα αλλάξετε την τροχιά του ιού».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google+ Linkedin