Κλίντον περι «λεκέδων» και άλλων τινών…

Συνέντευξη στο NBC παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου του «The President is Missing». Ομως, οι περισσότερες ερωτήσεις που δέχθηκε αφορούσαν το προ 20ετίας σκάνδαλο Λεβίνσκι και το αν έπρεπε να είχε παραιτηθεί τότε.

«Το αντιμετώπισα πριν από 20 χρόνια. Ο αμερικανικός λαός, τα δύο τρίτα του, έμεινε δίπλα μου. Και προσπάθησα από τότε να κάνω καλή δουλειά, τόσο με τη ζωή μου όσο και επαγγελματικά. Αυτό έχω να πω μόνο», είπε ο Κλίντον, αλλά η συζήτηση δεν σταμάτησε εκεί. Ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε αρκετές φορές τους επικριτές του, ακόμη και τον δημοσιογράφο του NBC, για απόκρυψη στοιχείων, προκειμένου να τον βάλουν στο ίδιο «τσουβάλι» με άνδρες που έχουν καταχραστεί την εξουσία τους με αντάλλαγμα σεξουαλικές σχέσεις.

Ο Κλίντον επέμεινε ότι έκανε το σωστό όταν αποφάσισε να μην παραιτηθεί από τη θέση του, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. «Νομίζω ότι έκανα το σωστό. Υπερασπίστηκα το Σύνταγμα», είπε. Και υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι έδωσε δύναμη σε γυναίκες γύρω του. Οσο για την Λεβίνσκι, τόνισε ότι δεν της οφείλει μία κατ’ιδίαν συγγνώμη, επιμένοντας ότι η δημόσια απολογία του, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ήταν αρκετή.

Οσο για το κίνημα #MeToo, δήλωσε ότι το στηρίζει και πως έπρεπε να υπάρξει εδώ και καιρό. Σημείωσε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με όλα σε αυτό. Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι οι κατηγορίες γυναικών σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ δεν έτυχαν της προβολής που θα περίμενε κανείς.

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο Τζέιμς Πέτερσον, με τον οποίο συνεργάστηκε ο Κλίντον στο νέο του βιβλίο. Και ο συγγραφέας δεν έκρυψε κάποια στιγμή τον εκνευρισμό του για τις ερωτήσεις σχετικά με την Λεβίνσκι.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο ο Πέτερσον σημείωσε ότι κι άλλοι πρώην πρόεδροι, όπως ο Τζον Κένεντι και ο Λίντον Τζόνσον, είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις και αυτό ανήκε στο παρελθόν. «Εχουν περάσει 20 χρόνια. Σταματήστε επιτέλους», είπε κάποια στιγμή στον δημοσιογράφο.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=EKXo4PR_G2E[/embedyt]

Google+ Linkedin