ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να απαντήσει στην καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για την αποσιώπηση κρουσμάτων

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να απαντήσει στην καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για την αποσιώπηση κρουσμάτων

Την κυβέρνηση καλεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας να απαντήσει στη χτεσινή καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ανακοίνωση Ε.Γ. Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.: «Καταγγελία για αποσιώπηση κρουσμάτων»

Η ΟΕΝΓΕ στην καταγγελία της κάνει λόγο για μεθοδευμένη αποσιώπηση κρουσμάτων Covid-19 σε τουριστικούς προορισμούς, με ευθύνη της κυβέρνησης.

«Αντί η κυβέρνηση να απαντήσει στις πολύ σοβαρές καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών επιδίδεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια και μετάθεση των πάντων στην “ατομική ευθύνη”. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία, για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα ξενοδοχειακών, τουριστικών και μεταφορικών κολοσσών» δηλώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, η ΟΕΝΓΕ αναφέρει στην καταγγελία της ανάμεσα σε άλλα:

«Με αφορμή ενημερωτικά δελτία τύπου ΚΥ τουριστικών προορισμών για τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, οι διοικήσεις των αντίστοιχων Υ.Π.Ε.  έδωσαν εντολή να μην εκδίδονται δελτία τύπου χωρίς προηγούμενη  ενημέρωση και συνεννόηση με τις υγειονομικές περιφέρειες. Ωστόσο, εδώ και έναν μήνα από τότε που δόθηκε η εντολή, δεν έχει γίνει απολύτως καμία σχετική ενημέρωση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες , ούτε από τις ΥΠΕ, ούτε από τον ΕΟΔΥ .

Ποιόν εξυπηρετεί η ανεπίτρεπτη τακτική απόκρυψης, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, αν όχι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού;

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκρύπτονται επιβεβαιωμένα κρούσματα. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες σωματείων για συγκάλυψη – αποσιώπηση και άρνηση ενημέρωσης των εργαζομένων σε μεγάλους εργασιακούς που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους».

 

 

Google+ Linkedin