Κενυατική αντιπροσωπεία στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Κενυατική αντιπροσωπεία στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Σήμερα, Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 συναντήθηκαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Πιτσάκης με την Ελληνίδα Πρόξενο της Δημοκρατίας της Κένυας κα Βίκυ Πανταζοπούλου, τον Κυβερνήτη της κομητείας Uasin Gishu της Κένυας κο Η.Ε. Hon Jackon K., τον Εκπρόσωπο Τουρισμού της Uasin Gishu της Κένυας κο Joseph Kurgat και τον Κυβερνητικό Σύμβουλο κο Philip K. Lagat.

Ο Κυβερνήτης της Uasin Gishu της Κένυας κο Η.Ε. Hon Jackon K., θέλησε να συναντήσει τον πρόεδρο κ. Πιτσάκη, με σκοπό να μοιραστούν τις επιχειρηματικές τους ανησυχίες και να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να δημιουργηθούν επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα της Κένυας, αλλά και για τους κενυάτες επιχειρηματίες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παράγει η κάθε χώρα, τα τουριστικά και τα πολιτιστικά αξιοθέατα.

Ο κος Η.Ε. Hon Jackon K., αναφέρθηκε στο μονοπάτι του Αποστόλου Παύλου, ως προορισμό – στόχο για τους κενυάτες καθώς και στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του κλασσικού Μαραθωνίου και τη σύνδεσή του με το εύρος των κενυατών αθλητών. Επίσης, επισήμανε τη σπουδαιότητα της διατροφικής αξίας του ελαιολάδου και την αύξηση της ζήτησής του στην κενυάτικη αγορά.

Έπειτα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε πληροφορίες για τα τοπικά προϊόντα και τους προορισμούς της περιοχής που παρουσιάζουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, κάνοντας ιστορικές και πολιτιστικές αναφορές.

Ο κος Πιτσάκης, αφού ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί επιπλέον για τους τομείς που δραστηριοποιούνται οι πολίτες της Κένυας, σε φιλικό και ζεστό κλίμα προθυμοποιήθηκε να συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια συνεργασίας των δύο χωρών με ποικίλες επιχειρηματικές προτάσεις.

Τέλος, δεσμεύθηκαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους, προς όφελος των μελών τους και της επιχειρηματικότητας.

Google+ Linkedin