Και το όνομα αυτής…Berlinetta Aero!

Και το όνομα αυτής…Berlinetta Aero!
Η Carrozzeria Tourring Superleggera ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Berlinetta Aero η οποία θα αποτελεί φόρο τιμής στη μοναδική Alfa Romeo 8C 2900 B Speciale Tipo Le Mans,που κατασκευάστηκε το 1938 από την Touring για να τρέξει στις 24 Ώρες του Le Mans.
Οι αναλογίες του με το ιδιαίτερα μακρύ καπό, τις καμπύλες των φτερών που ενσωματώνονται αρμονικά στο αμάξωμα και το χαρακτηριστικό φούσκωμα στην ουρά, αναμένεται να μεταφερθούν εκσυγχρονισμένες και στο νέο μοντέλο.
Κάτω από το καπό είναι πιθανό να δούμε τον V6 2,9 λίτρων της Alfa Romeo Giulia GTA, καθώς και η 8C 2900 φορούσε 8κύλινδρο μοτέρ με ίδια χωρητικότητα. Όσο για το πλαίσιο στο οποίο θα βασίζεται το νέο μοντέλο της Touring, αυτό είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν και θεωρείται δεδομένο πως θα είναι μια σπορ πισωκίνητη πλατφόρμα με τον κινητήρα μπροστά.
Δε γνωρίζουμε ακόμα τον αριθμό των Berlinetta Aero που θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Touring στο Μιλάνο, ούτε την τιμή της. Αν κρίνουμε πάντως από προηγούμενα μοντέλα του κατασκευαστή όπως η Disco Volante του 2012 (Alfa Romeo 8C Competizione) , η Berlinetta Lusso του 2015 (Ferrari F12) και η Sciàdipersia του 2018 (Maserati Grandturismo), η παραγωγή του νέου αυτοκινήτου δεν θα ξεπερνά τις 10 μονάδες.
Η πρεμιέρα της Berlinetta Aero ήταν προγραμματισμένη για το Goodwood Festival of Speed, όμως η ματαίωσή του λόγω COVID-19 θα οδηγήσει σε διαδικτυακή παρουσίαση μέσα στον Ιούλιο.
Google+ Linkedin