Η μεγάλη ετήσια γιορτή του ορειβατικού σκι στο χιονοδρομικό της Ζήρειας !

Η ετήσια γιορτή του ορειβατικού σκι, ταξιδεύει φέτος στη γενέτειρα του Ερμή, τη μυθική Ζήρεια.

Τι, που και πως…

Η εκδήλωση Snow Leopard Day, είναι μια συνάντηση φίλων του ορειβατικού σκι και splitboard αλλά και χιονοδρόμων ορειβατών που θέλουν να έλθουν σε επαφή με αυτό το εξαιρετικό σπορ.
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες και βασικός στόχος είναι η διάσωση του απειλούμενου θηλαστικού «Snow leopard» μέσα από τη διάδοση του ορειβατικού σκι.
Και πώς γίνεται αυτό;

Η Dynafit, πρωτοπόρος εταιρία του χώρου και εμπνευστής της εκδήλωσης αποτελεί ένα από τους βασικούς χρηματοδότες της επιστημονικής κοινότητας «Snow Leopard Trust» που έχει αντικείμενο την έρευνα και μελέτη για την επιβίωση της λεοπάρδαλης του χιονιού.

Έτσι κάθε χρόνο, διοργανώνει την εκδήλωση Snow Leopard Day ώστε να ευαισθητοποιήσει το κόσμο και να τον προσκαλέσει να βοηθήσει, μόνο με τη προσπάθειά του να ανέβει σε κορυφές με τα ορειβατικά του σκι.

Για κάθε λοιπόν μέτρο που θα πραγματοποιήσει ο κάθε συμμετέχων, η Dynafit θα χορηγήσει στη Snow Leopard Trust 1 cent. Και μη σας φαίνεται λίγο… πέρυσι η ελληνική διοργάνωση, με τα μέτρα που ανεβήκαμε.. προσφέραμε 1.100 ευρώ.
Εκτός αυτού, το Snow Leopard Day αποτελεί για όλους εμάς τη συνάντηση της χρονιάς, Θα ξαναδούμε τους φίλους μας, θα γνωρίσουμε καινούργιους, θα μιλήσουμε ο καθένας για τα μέρη του, θα βάλουμε στόχους …

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα …

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου,
Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας από τις 9:00.
Γνωριμία με το βουνό, και το ορειβατικό σκί για τους επίδοξους νέους ορειβάτες / χιονοδρόμους
Το «συνεργείο» της Dynafit θα βρίσκεται στο χιονοδρομικό κέντρο και θα παρέχει εξοπλισμό για όποιον θέλει να δοκιμάσει ορειβατικό σκι.
Για τους πιο έμπειρους θα πραγματοποιηθεί εκδρομή με ορειβατικά σκι στη μικρή Ζήρεια και στις κοντινές κορυφές.

19:00 Δημοτικό θέατρο «Αγγελος Σικελιανός» – Ξυλόκαστρο
– προβολή ταινιών
– ομιλίες
– παρουσίαση διαδρομών Κυριακής

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Ανάβαση στη κορυφή της Ζήρειας (2.375μ)
και μικρότερες διαδρομές για τους μέσους και αρχάριους .

Απονομή αναμνηστικών δώρων & διπλωμάτων στους συμμετέχοντες, πάρτυ!

Google+ Linkedin